.

Oszlop a HoldonA Hold tüzetesebb vizsgálatát az Apolló program óta elhanyagolja a tudomány. Pedig van ott sok érdekesség, de valahogy senki nem kíváncsi rá.

 

A szekpikusok azt mondják, a Holdról már mindent tudunk. A holdkőzetet bevizsgálták, a felszínét lefényképezték, teljesen felesleges oda újból embert küldeni, úgysem tud további ismeretekre szert tenni.

Hát ez elég hülyén hangzik, pláne egy hivatásos csillgász szájából. Pedig ez elhangzott, az egyik magyarországi csillagvizsgáló bemutatóján. Ezzel az érvvel próbálta a fiatal szakember leszerelni a holdutazások elmaradásának okára kíváncsi látogatót.

Úgy tűnik ezt kell tekinteni a Holddal kapcsolatos hivatalos álláspontak.  Hát ez elég furcsa, mivel szinte minden hónapban hírt adnak a neten valami oda nem illő dolog felfedezéséről a NASA által publikált fényképeken.

A legújabbat Mark Sawalha fiatal kutató találta, aki rendszeresen árgus szemekkel vizsgálja a NASA által közreadott felvételeket. A képek alaposabb vizsgálatánál észrevette, hogy a Hold felszínéből egy tüskeszerű tárgy áll ki, aminek még árnyéka is van.
 
Egy ilyen oszlop nem lehet természetes képződmény, ezért ennek magyarázatát a NASA a szokásos módon oldotta meg: nem mond róla semmit.


Kissé homályos de így is figyelemreméltó kép az oszlopról

Azért vannak más vélemények is a Hold kutatás elmaradásáról. A Holddal kapcsolatos anomáliákat, az érthetetlen struktúrákat, a tudományos élet tartózkodását a Hold behatóbb vizsgálatáról, sokan egészen másként indokolják.

Szerintük a Hold már foglalt, és az emberiség nem kívánt látogató a felszínén.

Hogy mi az igazság nem tudni, de úgy tűnik a kutatások irányát megahatározó és finanszírozó döntéshozók nem kívánnak foglalkozni égi kísérőnkkel.
Amíg ezt az érthetetlen érdektelenséget lehet tapasztalni a Hold iránt, természetes, hogy a legvadabb elméletek is táptalajra találnak. Egyszer csak le kéne rántani a leplet erről a hallgatásról.


Az oszlop helye és nagyítása
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol