.

Már megint a HoldElhanyagolt Hold kutatás


49 éve, az Apollo 17, 1972 decemberi Holdra szállása óta, nem járt ember a Holdon  Ez azért is érthetetlen, mert a technika azóta hatalmasat fejlődött, a Marsra önjáró robotokat küldenek, sőt belátható időn belül emberes Mars utazást készítenek elő. A Hold meg valahogy kimarad ezekből a nagy tervekből.


Az utóbbi években mindig megjelentek kisbetűs cikkek, hogy a NASA, vagy a kínaiak vagy az oroszok, tervbe vették asztronauták küldését a Holdra. Egyenlőre ez még nem történt meg, sőt,  egyik űrhatalom sem tüsténkedik ennek magvalósításában. Csoda, hogy ezek után beindul az emberek fantáziája?  Miért kerülgeti mindenki a Holdra szállást, mint macska a forró kását?
 
A konspirációs teóriák hívői szerint a válasz egyszerű:  A Hold már foglalt.
 
Ezt a gondolatot a médiából jól értesült emberek gúnyos kézlegyintéssel hessegetik el, hiszen ha ez így lenne, azt már rég címoldalon hozták volna a lapok.
Nem hozták.
Viszont néhány elszánt ufo kutató folyamatosan vizsgálja a NASA által közreadott képeket és egyiken-másikon igencsak furcsa dolgokat fedez fel


A legutóbbi felfedezést a kanadai Pacitto Dominic tette Montrealból még az év elején, de csak most tette közzé a világhálón. Pacitto Dominic a különös, leginkább egy piramisra emlékeztető objektumot, a Hold körül keringő Lunar Reconnaissance Orbiter fotóanyagai közt fedezte fel. Természetesen nem volt egyszerű észrevennie, alaposan át kellett böngésznie a nagyfelbontású képeket a NASA nyilvános archívumában.

 
Az ufológus a sima felületű, piramis alakú tárgyat egy hatalmas meteorit kráterében vette észre, annak majdnem a közepén.  Más megfigyelők szerint, a képen látható piramis alakú tárgy nem közvetlenül a felszínen van, hanem lebeg és a elmosódott fekete csík a piramis alatt nem más, mint a piramis árnyéka.
 

Végül is egy ilyen fotó nem bizonyít semmit. Nem kell minden annak látszó objektumot annak hinni aminek látszik. Majd a megfelelő szakemberek időben meg fogják mondani minek van nagy jelentősége és minek nincs, Addig egy ilyen kép csak az újságok színes hírek rovatában, a "futottak még" kategóriában, kaphat helyet.. 
Aztán mindenki gondoljon róla amit akar.

A fenti cikk 2019-ben jelent meg. Azóta annyi fejlemény történt, hogy a napokban megint távolabbra, 2025-re tették asztronauták holdra lépésének céldátumát. (Érdemes lenne megszámolni mennyi beteljesületlen ígéret hangzott el a furcsa módon leállított Apollo program után a következő holdra szállásra)
1972 óta annyira sem méltatták a Holdat, hogy egy modern technikával ellátott holdjárót küldjenek felszínére. (A kínaiak ugyan küldtek egyet, de annak tevékenységéről nem sokat hallani)
A Hold itt van a "szomszédban", de a sokkal távolabbi Marsról már most többet tudunk, mint Földünk állandó kísérőjéről, az éjszakát bevilágító Holdról. 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china