.

A kínaiak furcsa alakzatokat fényképeztek a HoldonA Holdon már idestova 44 éve nem járt ember. A helyett hogy a mai technikával megvizsgálnák azokat a furcsa alakzatokat, amelyek egyes fényképeken feltűnnek és keletkezésüket nem magyarázzák meg a Holdról szóló hivatalos elméletek, inkább a jóval távolabbi Marsot vizsgálják. Még embert is terveznek oda küldeni.

Azért néha a Hold másik oldala felett is elrepül egy szonda, aminek közreadott, érthetetlenül homályos, gyenge felbontású képei találgatások sorozatát indítják el.

Az alábbi képet a  kínai Chang'e-2 holdszonda készítette 2016 áprilisának végén. A különös alakzatok az UFO hívők szerint mesterséges struktúrák és bizonyítják egy idegen beavatkozás létét a Holdon. Természetesen tudományos körökben csak átlagos köveknek nevezték a képen látható, a felszín síkjából kiemelkedő különös "alakzatokat".
 
Egyébként a Chang'e-2 egy teszt, vagy tartalék példányból készült el és számos rendszere, mint a képalkotó spektrométer, a röntgen/gamma spektrométer, mikrohullámú detektorok és az űridőjárást figyelő műszerek, megegyezik az első űrszondáéval, ami a  Chang'e-1 névre hallgatott. Célja annak is hasonló volt: fényképes és domborzatmagassági felmérés készítése. 
A Chang'e-2-ben továbbfejlesztettek vagy kicseréltek pár dolgot. Az űrszonda például hamarabb ért el a Holdhoz az erősebb rakétának köszönhetően. A lézeres magasságmérő és a fő kamera is jobb felbontásra képes, ami nem látszik meg a közreadott fotókon. A Chang'e-2 alacsonyabb pályán kering (előzetesen ezt 100 km-ra becsülték, amit ellipszis körpályára tudnak módosítani, hogy alig 15 km-re megközelítse a Hold felszínét).
Arról is lehetett hallani, hogy az űrszonda egy apró leszálló, feltehetően becsapódó egységet is magával vitt, de a Hold rejtélyes dolgai körüli titkolózás úgy látszik ennek létére és céljára is kiterjedt.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol