.

Még néhány óra és itt a negyedik vérhold
Hajnalban teljes holdfogyatkozás lesz látható, ami rövid időn belül már a nagyedik vérhold.


 
Szeptember 28-án a holdkorong hajnali 3:07-kor érinti a teljes árnyék peremét, a nyugati irányban egyre alacsonyabbra süllyedő holdkorong pedig 4:11-re merül teljesen a Föld árnyékába, amiből 5:23-kor kezd kilépni. A Magyar Csillagászati Egyesület közzétette a holdfogyatkozás “menetrendjét” is:

félárnyékos fogyatkozás kezdete 02:11:47
részleges fogyatkozás kezdete 03:07:11
teljes fogyatkozás kezdete 04:11:10
teljes fogyatkozás közepe 04:47:07
teljes fogyatkozás vége 05:23:05
részleges fogyatkozás vége 06:27:03
félárnyékos fogyatkozás vége 07:22:27

A holdfogyatkozás viszonylag gyakori, de a legtöbbször csak részleges. Ritkább, amikor a Hold teljesen a Föld árnyékába kerül. Ilyenkor sem sötétedik el teljesen. Fénye narancsvörösre vált, mert a földi légkörön szóródó fény halvány derengést teremt, innen az égitest “vérszíne”, ezt szokták „vérholdnak” nevezni.
Olyan időszakot élünk, amikor a mostani – rövid időn belül – már a negyedik lesz. A tetrád első felvonása tavaly április 15-én zajlott, a második október 8-án, a harmadik idén áprilisban. Azt Amerika északi, Ázsia keleti részén és Ausztráliában figyelhették meg.

A vérholdat az apokalipszis eljövetelének utolsó jelének tartják azok, akik egy bibliai utalás miatt hisznek abban, hogy a négy vérhold a végítélet eljövetelét jelenti. Jóel próféta ugyanis ezt jövendölte.

A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja.

Az idézetet alapul véve Mark Blitz dolgozta ki a vérhold elméletét, amit egy pap, John Hagee bestsellere, a „Négy Vérhold” tett híressé.

„Ha látjuk a jeleket – és négy egymást követő vérhold nagyon komoly jel – az azt jelenti, hogy egy korszak a végéhez közeledik”.

A teljes holdfogyatkozásokat a NASA is vizsgálta. Főként azokat, amelyek egybeestek az úgynevezett Hold-tetrádokkal. A kutatások egyelőre nem igazolták a világvégét, de a biztonság kedvéért ezen elméletek hívei élvezzék ki a hétvége minden percét.

24.hu

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol