.

Vízhiány Katalóniában

Aszály miatt vészhelyzetet hirdetett és vízkorlátozást vezetett be több mint 200 katalán településen a spanyolországi tartomány autonóm kormánya február 1-én

Hogyan lett a független Katalónia a spanyol királyság egyik tartománya

A madridi udvarnak már az 1600-as években sem tetszett Katalónia viszonylagos függetlensége és központosítási törekvések 1640-ben felkelést váltottak ki,

Kolombusz levele visszatért Katalóniába

Visszakapta féltve őrzött Kolumbusz-kincsét Amerikától a Katalóniai Nemzeti Könyvtár, ahonnan 2005 novembere előtt lophatták el a levelet.

Továbbra is a függetlenné válást tűzi ki célul a hivatalba lépő új katalán elnök

Quim Torra katalán új elnök nyomban leszögezte, céljuk változatlanul az, hogy a gazdag északkeleti tartomány függetlenné váljon Spanyolországtól.

Belgiumból építenék a jövőbeli katalán köztársaságot

Belgiumból építené a jövőbeli katalán köztársaságot a két legnagyobb függetlenségi párt - derül ki abból a tervezetből, amelyet csütörtökön tett közzé a spanyolországi sajtó.

Éljen Tabarnia! – skandálták a tüntetők Barcelonában a nem létező de Katalóniától függetlenedni akaró, fiktív állam hívei.

Katalóniától független, de Spanyolországhoz tartozó, fiktív Tabarniáért tüntettek Barcelonában vasárnap, a városi rendőrség adatai szerint mintegy 15 ezren, így ironizálva a katalán függetlenségi folyamaton.
 

Már nem olyan vonzó a függetlenség Katalóniában

A katalán vélemény-tanulmányi központ (CEO) felmérése szerint a szakadár területen csökkent azoknak a száma, akik támogatják, hogy az autonóm közösség Spanyolországtól független állammá váljon.

Katalán választás: a szeparatisták többséget szereztek

A szavazatok 98%-os feldolgozottságánál 5 mandátumos többséget szerezett az a három párt, amelyek Katalónia függetlenné válását tűzték ki célul.

Katalóniában bármi megtörténhet

Fej fej mellett haladnak az elszakadásért harcoló, valamint a spanyol egységet támogató pártok Katalóniában a december 21-i előre hozott választások előtt

Váratlan fordulat Katalónia ügyében

Visszavonta az európai elfogatóparancsot a volt katalán elnök ellen a spanyol legfelsőbb bíróság.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol