.

Megbánták a függetlenedést a katalánok?Még mindig bizonytalan, hogy mi lesz Katalónia sorsa, de az biztos: gazdaságilag rengeteget ártott a függetlenségi mozgalom.

 
 

Fotó: Europress / David Ramos - Getty Images

Már több mint 1500 nemzetközi és spanyol vállalat menekítette ki központját Katalóniából, ami azt jelenti, hogy tetemes adóbefizetésük más provinciát fog gazdagítani. Érdekes jelenség, de most már a turisták is kezdenek búcsút mondani régi nagy kedvencüknek. Barcelona Európa legvonzóbb úti céljai közé tartozik, viszont közel 5 százalékos visszaesés jelentkezett a novemberi turistaforgalmában. A turizmusból élők bíznak benne, hogy ez csak szezonális visszaesés.  A statisztikák szerint múlt hónapban 1,49 millió külföldi kereste fel a katalán fővárost turisztikai céllal, ami ugyan még mindig gyönyörű eredmény, de valójában egy folyamatos csökkenés újabb mélypontja - írja a The Local.

A katalánok októberben népszavazáson döntöttek az egyoldalú függetlenedés mellett, amit a madridi központi kormány nem ismer el. Ez válságot eredményezett Katalónia és Madrid között, amit sem a gazdaság, sem a turizmus nem szeret. Több légi társaság is felajánlotta, hogy visszaváltja a megvásárolt barcelonai jegyeket, aminek köszönhetően tovább csökken a turistaforgalom.- írja a Faktor

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol