.

Katalóniában bármi megtörténhetFej fej mellett haladnak az elszakadásért harcoló, valamint a spanyol egységet támogató pártok Katalóniában a december 21-i előre hozott választások előtt készült utolsó közvélemény-kutatások szerint. Néhány nappal a választások előtt parázs vita alakult ki a katalán pártok között egy televíziós vitaműsorban. A résztvevők egymás szavába vágtak, hazugsággal vádolták a másikat, és gyakorlatilag semmilyen lehetséges együttműködés nem körvonalazódott ki a pártok között.

Fehér Krisztina, az M1 madridi tudósítója arról számolt be, hogy mivel ma van a választási kampány utolsó napja, így a pártok is maximális sebességre kapcsoltak. Rengeteg kampányeseményt tartanak, mindezt azért, hogy még az utolsó pillanatokban is meg tudják győzni a választókat, mozgósítsák őket. Mint mondta, az emberek többsége már hozzá van szokva ehhez, évek óta „kampányüzemmódban” élnek: ősszel tartották ugyanis a függetlenségi népszavazást, két éve pedig helyi és országos parlamenti választásokat tartottak. Sokan szeretnék, ha már véget érne ez az állapot, ezért érezhető a nagyobb feszültség is.

A felmérések alapján biztos, hogy egyetlen párt sem tud majd önállóan kormányozni, a függetlenségpártiak és maradni vágyók erőviszonyai ugyanis kiegyenlítettek: mindkét tábort 43-45 százalékra teszik a kutatások. Az utolsó héten ráadásul nem lehet közzétenni közvélemény-kutatási adatokat, a bizonytalanok aránya is rendkívül magas, 25 százalék, így a kampányhajrá hatásait csak a végeredmény után lehet leszűrni.

Gyakorlatilag tehát bármelyik oldal nyerhet, de még az is megtörténhet, hogy pár hónapon belül meg kell ismételni a választásokat.

hiradó.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol