.

A katalán függetlenség Barcát is függetlenítheti a spanyol bajnokságtól
A Barcelona sportklub támogatja a népszavazást Katalónia függetlenségéről annak ellenére, hogy figyelmeztették, az elszakadás miatt kizárhatják a spanyol bajnokságból.


Katalónia függetlenségéről szóló népszavazás erős indulatokat vált ki Spanyolországban. A madridi központi kormányzat nem szeretené, míg a katalán autonom terület helyi kormányzata függetlenedni szeretne. Az előzetes felmérések szerint Katalónia lakosságának fele Spanyolországhoz tartozás mellett szavazna, a másik fele függetlenedne.

A lakosság befolyásolása mindkét oldalról aktív. Míg a függetlenedés pártiak a katalán öntudatot, az erős katalán gazdaságot hangsúlyozzák. addig a függetlenedést ellenzők a kiválás következményeit igyekeznek sötét színben feltüntetni. Egyik nyomós érvük, az Európai Uniós tagság elvesztése. Ezáltal rengeteg kedvezménytől, esnének el és megnehezedne a kereskedelem a hagyományos európai partnereikkel.
 
A függetlenedést ellenző Javier Tebas, a spanyol liga elnöke a focirajongók táborához szólt, mikor kijelentette, hogy a Barcelonát és a katalán régió más labdarúgó csapatait kizárhatják a spanyol bajnokságból, ha Katalónia önálló állam lesz. Emlékeztetett arra, hogy Spanyolország sporttörvénye csak egyetlen nem spanyol területnek, Andorrának engedélyezi a részvételt a spanyol bajnokságban és más hivatalos versenyeken.

Karim Benzema, a Real Madrid játékosa azt mondta, hogy szeretné, ha Barcelona megmaradna a bajnokságban, amelynek történetét ez a két csapat uralja. "Szükségünk van rá a ligában" - jelentette ki.

A függetlenségi mozgalom egyik fókuszpontja a Camp Nou, a Barcelona otthona. A meccseken mindennaposak az elszakadást követelő bekiabálások. Gerard Pique, a csapat egyik védőjátékosa nemrég részt vett egy hatalmas tömegtüntetésen, amelyet a népszavazás támogatására tartottak. A függetlenség mellett van Pep Guardiola edző is.-írja az origo.hu

Camp Nou

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol