.

Két új állam is születhet a közeljővőben

Két népnek fogyott el a türelme, nem akarnak várni, népszavazást tartanak a teljes függetlenségről, noha most is nagyfokú szabadságot élveznek

Nő a feszültség a katalán és a spanyol kormány közt

A spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette az október 1-jére kiírt katalán függetlenségi népszavazást, amit ennek ellenére a katalán kormányfő szerint mégis megtartanak.

Az elszakadás párti katalán pártok rátettek egy lapáttal

Ha az október 1-jei függetlenségi népszavazáson a többség a Spanyolországtól való elszakadásra szavaz, Katalónia 48 órán belül egyoldalúan kinyilvánítja függetlenségét – áll egy új törvényjavaslatban

Hiába tiltakozik a madridi kormány, megtartják a függetlenségi népszavazást a katalánok

„Akarja-e, hogy Katalónia független köztársaság legyen?" - erre a kérdésre válaszolhat 5,4 millió katalán az október elsejei referendumon,

Sorsdöntő lépést terveznek a katalánok

A katalán regionális kormányzat azt tervezi, hogy pénteken kiírja a régió függetlenségéről, Spanyolországtól való elszakadásáról szóló népszavazást, annak ellenére, hogy ez a spanyol kormány szerint illegális és alkotmányellenes.

Melegszik a helyzet a katalán függetlenségi népszavazás korül

A spanyol kormány az alkotmányos "atombomba" bevetését fontolgatja a szeptemberre tervezett katalán függetlenségi népszavazás megakadályozására

Vasárnap kibertámadások érték a katalán kormányzat szervereit

Példa nélküli túlterheléses támadások érték a katalán régió kormányzati szerveinek internetes rendszerét a hét végén, a Katalónia függetlenségéről tartott nem hivatalos népszavazás előkészületei és lebonyolítása alatt.

A katalánok a függetlenségre szavaztak

http://static.estihirlap.hu/upload/2014/11/cata-540x405.jpg

A résztvevők 80,7 százaléka voksolt a Spanyolországból való kiválásra, ezzel a katalán függetlenség támogatóinak elsöprő többségét hozta a vasárnapi szimbolikus népszavazás.

Vasárnap szimbólikus népszavazás lesz Katalóniában

http://img.444.hu/000_DV1891268.jpg
A spanyol kormány és az alkotmánybíróság mindent megtett, hogy megakadályozza a katalán népszavazást a függetlenség kérdésében, vasárnap ezért klasszikus népszavazás helyett állampolgári konzultációnak nevezett népszavazás lesz.

Az alternatív népszavazást is felfüggesztették Katalóniában

A spanyol alkotmánybíróság keddi ülésén ideiglenesen felfüggesztette a Katalónia önállóvá válásáról szóló „alternatív” népszavazást, amelyet ennek ellenére továbbra is meg akar tartani a katalán kormány november 9-én.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol