.

Sikoltó múmia

Közel 140 éve izgatta a tudóstársadalmat  annak az egyiptomi múmiának a rejtélye, melyet az arcára fagyott kétségbeesett kifejezéssel temettek 

Megint előkerült egy érintetelen szarkofág Luxorban

Egy egyiptomi-spanyol régészcsoport a 17. dinasztia korából származó, csaknem 3600 éves, fából készült szarkofágra bukkant az egyiptomi Luxorban folytatott ásatásán.

Kiderült,Takabuti hercegnőt megölték


Bár 2 600 év telt el az eset óta, az egyiptológusok most tárták fel a thébai gyilkosságot.

Jelentős lelet Egyiptomban

Harminc koporsót találtak az egyiptomi régészek azon a helyszínen, amit eben a hónapban fedeztek fel az ősi Théba városának közelében.

Múmiák Spanyolországban

Több mumufikálódott test között egy Vincent van Goghra emlékeztető múmiára bukkantak a Zaragoza közelében lévő Quintóban lévő Miasszonyunk Mennybemenetele templomban.

A bürokráciában nincs kivétel

Amikor 1974-ben II. Ramszesz egyiptomi fáraó holttestét állagmegóvás céljából Párizsba reptették, érvényes úti okmánnyal kellett rendelkeznie.

Már időszámításink előtt 3600 körül is mumifikáltak Egyiptomban

Az eddig véltnél nagyjából 1500 évvel korábban is bebalzsamozták már a halottaikat az ókori egyiptomiak és ez a gyakorlat sokkal nagyobb területen terjedt el, mint azt eddig gondolták.

Elkészült a három ujjú perui "idegen" múmia hivatalos DNS elemzése

Maria múmia teste egy hihetetlen felfedezést jelent. Olyan felfedezést, amely örökre megváltoztathatja a történelem könyveinket.

Talán egy másik humanoid fajhoz tartoznak a háromujjú perui múmiák

"A múmiák emberszabásúak, de nem emberek" - jelentette ki a Peruban talált különös múmiákról Konsztantyin Korotkov, a Szentpétervári Egyetem professzora

Itigelov, buddhista Láma teste nem porladt el

A buddhista szerzetes Itigelov Láma romlatlan teste még 90 évvel a halála után is zavarba ejti a tudósokat.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol