.

Háromujjú humanoid múmiája ejti zavarba az antropológusokat 

A perui Nazca-régió ma is meglepetásekkel szolgál

 

(Na erre varj gombot, mondják, amikor valami ismeretlen és hihetetlen dolog kerül napvilágra.)

 
2017 januárjában egy perui barlangban külünleges, háromujjú mumifikálódott kezet találtak. A kézhez tartozó kéz hiányzik, legalábbis eddig még nem találták meg. Az ujj végén ez emberihez hasonló köröm van. A röntgenvizsgálat kimutatta, hogy a kézen a tenyér csontjai töröttek, és valamilyen fém implantátum van az ujjak kezdeténél.  A lény, akihez a kéz tartozott, hozzávetőlegesen három méter magas lehetett.
 

 
Nem sokkal ezután a kutatók összekuporodott maradványokra bukkantak, amelyek látszólag egy olyan emberi lény mumifikált testéhez tartoztak, akinek rendkívül hosszú koponyája és háromujjú kezei voltak.
 
 
A lény 168 centis és emberszerű jegyekkel rendelkezik. A kezein található rendkívül hosszú három ujj, a megnyújtott koponya, illetve a fülek és az orr hiánya eltérővé teszi az átlagos emberi lényektől.
A leletet akkor tárták a világ elé, amikor Jaime Maussan – mexikói ufókutató és újságíró – bemutatta a mumifikálódott maradványokat a Gaia filmkészítőinek.
 
Ha visszatekintünk a történelemre, számos kidolgozott átveréssel találkozhatunk, melyek sok kutatót arra késztettek, hogy szkeptikusok maradjanak akkor is, amikor tárgyi leletekhez jutnak.
Jelen esetben Dr. Konstantin Korotkov, a Szentpétervári Egyetem professzora megvizsgálta a rejtélyes lényt Dr. José de Jesús Zalce Benítezzel, a Mexikói Nemzeti Orvostudományi Egyetem igazságügyi szakértőjével, valamint Natalia Zaloznajaval (MD Ph.D.), a MIBS Orvostudományi Intézet képelemző vezetőjével.
 
 
A kezdeti analízis eredményei azt mutatják, hogy a lény 168 centiméter magas és emberi jellegű. Mindazonáltal, miként azt a szakértők megjegyzik, a kezein található rendkívül hosszú három ujj, a megnyújtott koponya, illetve a fülek és az orr hiánya eltérővé teszi az átlagos emberi lényektől.
A rejtélyes múmiát egy fehéres por borítja be, melyet a szakértők szerint az ősi időkben a mumifikált maradványok tartósítására használhattak.. A szakértők szerint a lény belső szervei szintén jó állapotban maradhattak meg. A szénizotópos vizsgálat szerint a lény i.sz. 245 és 410 közt élt.
 
 
A mumifikált maradványok DNS szekventálása már zajlik és Melissa Tittl, a Gaia Original Contentjének igazgatója, a videóban elmondja, hogy a további komputertomográfiás elemzés már folyamatban van.
Jay Weidner (Senior Director of Content for Gaia) igazgató szerint a test felfedezésének tőszomszédságában található petroglifák (sziklavésetek) is egy rejtélyes háromujjú lényt ábrázolnak.

A különleges leletet bemutató videó


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/xZPDhPeQnRY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china