.

Háromujjú humanoid múmiája ejti zavarba az antropológusokat 

A perui Nazca-régió ma is meglepetásekkel szolgál

 

(Na erre varj gombot, mondják, amikor valami ismeretlen és hihetetlen dolog kerül napvilágra.)

 
2017 januárjában egy perui barlangban külünleges, háromujjú mumifikálódott kezet találtak. A kézhez tartozó kéz hiányzik, legalábbis eddig még nem találták meg. Az ujj végén ez emberihez hasonló köröm van. A röntgenvizsgálat kimutatta, hogy a kézen a tenyér csontjai töröttek, és valamilyen fém implantátum van az ujjak kezdeténél.  A lény, akihez a kéz tartozott, hozzávetőlegesen három méter magas lehetett.
 

 
Nem sokkal ezután a kutatók összekuporodott maradványokra bukkantak, amelyek látszólag egy olyan emberi lény mumifikált testéhez tartoztak, akinek rendkívül hosszú koponyája és háromujjú kezei voltak.
 
 
A lény 168 centis és emberszerű jegyekkel rendelkezik. A kezein található rendkívül hosszú három ujj, a megnyújtott koponya, illetve a fülek és az orr hiánya eltérővé teszi az átlagos emberi lényektől.
A leletet akkor tárták a világ elé, amikor Jaime Maussan – mexikói ufókutató és újságíró – bemutatta a mumifikálódott maradványokat a Gaia filmkészítőinek.
 
Ha visszatekintünk a történelemre, számos kidolgozott átveréssel találkozhatunk, melyek sok kutatót arra késztettek, hogy szkeptikusok maradjanak akkor is, amikor tárgyi leletekhez jutnak.
Jelen esetben Dr. Konstantin Korotkov, a Szentpétervári Egyetem professzora megvizsgálta a rejtélyes lényt Dr. José de Jesús Zalce Benítezzel, a Mexikói Nemzeti Orvostudományi Egyetem igazságügyi szakértőjével, valamint Natalia Zaloznajaval (MD Ph.D.), a MIBS Orvostudományi Intézet képelemző vezetőjével.
 
 
A kezdeti analízis eredményei azt mutatják, hogy a lény 168 centiméter magas és emberi jellegű. Mindazonáltal, miként azt a szakértők megjegyzik, a kezein található rendkívül hosszú három ujj, a megnyújtott koponya, illetve a fülek és az orr hiánya eltérővé teszi az átlagos emberi lényektől.
A rejtélyes múmiát egy fehéres por borítja be, melyet a szakértők szerint az ősi időkben a mumifikált maradványok tartósítására használhattak.. A szakértők szerint a lény belső szervei szintén jó állapotban maradhattak meg. A szénizotópos vizsgálat szerint a lény i.sz. 245 és 410 közt élt.
 
 
A mumifikált maradványok DNS szekventálása már zajlik és Melissa Tittl, a Gaia Original Contentjének igazgatója, a videóban elmondja, hogy a további komputertomográfiás elemzés már folyamatban van.
Jay Weidner (Senior Director of Content for Gaia) igazgató szerint a test felfedezésének tőszomszédságában található petroglifák (sziklavésetek) is egy rejtélyes háromujjú lényt ábrázolnak.

A különleges leletet bemutató videó


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/xZPDhPeQnRY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol