.

Különleges tetoválásokat fedeztek fel egy 3300 éves női múmiánQuebeci kutatónak sikerült felfedeznie a 3300 évvel ezelőtt élt nő mumifikált testén azt a bonyolult tetoválás gyűjteményt, ami meghökkentette a szakértőket, mivel körülbelül 12 tetovált múmiát találtak a világon a mai napig, de valamennyiük esetében egyszerű vonalakból és pontokból álltak ezek a tetoválások.


A jelölések az elsők, amelyek a dinasztikus Egyiptom korából származó múmián találhatók, és amelyek valós tárgyakat ábrázolnak, köztük lótuszvirágokat a múmia csípőjén és teheneket a karján,- számolt be a Nature című tudományos folyóirat.
Cédric Gobeil egy szakértői csoportot vezet Egyiptomban 2013 óta, aki a felfedezést idén áprilisban jelentette be.
Amikor Gobeil sötét foltokat vizsgált az egyik múmián, megdöbbentette, amit látott.
 


"Az első másodpercben annyira izgatott lettem, hogy elsírtam magam," - mondta Gobeil. (2)
"Annyira meglepő volt. Az ember nem keres ilyesmit, és amikor meglátja, nem tudja elhinni."


Gobeil szerint körülbelül egy tucat múmiát találtak eddig egyszerű formájú tetoválásokkal, általában a hasuk környékén, ami talán mágikus védelmet nyújthatott a terheség alatt. Ezen a női múmián azonban egyik ilyen gyakori tetoválás sem jelenik meg. Több mint 30 állatot ábrázoló kép található a törzsén és a karjain.

A kutatók úgy vélik, hogy a múmia egy 24 és 35 év közötti nőé volt, aki egykor Hathor istennő papnője lehetett. Bár Hathor számos dolog istennője, Gobeil azt mondta, hogy kapcsolata a halottakkal lehet az, ami összeköti ezzel a múmiával.
 

Majdnem figyelmen kívül hagyták

A múmia testén található fekete foltokat szinte figyelembe sem vették, mivel kezdetben úgy vélték, hogy azok a mumifikálási folyamat maradványai. De hála a modern képalkotó szoftvereknek, Gobeil és csapata képes volt a múmia bőrét kinyújtani és megnövelni, és ennek köszönhető, hogy meglátták a feltűnő tetoválásokat.

Amikor végignézték a testét egy infravörös kamerával, olyan tetoválásokat is találtak, amelyek szabad szemmel nem láthatók.

"Néhány testrésze annyira sötét és a balzsamozás úgy elfedte, hogy lehetetlen látni a bőrét," - mondta Gobeil. "Az infravörös kamera azonban átlát ezeken a rétegeken, és úgy látja a bőrt, ahogy az volt."

 

Gobeil hozzátette, hogy ez a felfedezés eloszlatja azt az elképzelést, melyet korábban az egyiptológusok a papnőkről gondoltak, hogy a testükre állati ábrázolásokat festettek, és nem tetoválták őket.

Néhány síron belül vannak olyan falak, melyeken nők ábrázolásai szerepelnek hasonló jelölésekkel, mint amilyen ezen a múmián is található, és Gobeil szerint ez a felfedezés bizonyítja, hogy ezek tetovált egyiptomiakat illusztrálnak.
 
 
A tetoválások helye a testen

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china