.

Adidas stílusú cipőt találtak egy múmián.Az Altáj hegység 2800 méteres magasságában lévő türk temető feltárásakor találták meg a hideg miatt  jó állapotban megmaradt múmiát.


A test mellett a régészek találtak néhány korabeli használati tárgyat is, többek között egy nyerget, egy vázát, egy fatálat és egy vas kannát, de volt ott még egy birkafej is, továbbá kecskecsontok és a temetéskor feláldozott ló maradványai.
 

Ami azonban legjobban megdöbbentette a régészeket, az a lábbelije volt, az ugyanis kísértetien hasonlított egy Adidas cipőre, a jellegzetes csíkokkal az oldalán.A lelet nagyon érdekes a kutatóknak, mivel ez az első kompletten megmaradt türk sír, amit feltártak, és ezáltal több korábban nem ismert részletre tudnak következtetni belőle a népcsoport hitrendszeréről, kulturájáról.
A szakértők jelenleg azon dolgoznak, hogy szépen, óvatosan, lassan kicsomagolják a múmiát, hogy még többet megtudjanak róla. Annyi már kiderült a testről, hogy hétköznapi emberről van szó, tehát nem tartozott elit vagy uralkodó családhoz.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol