Még most is kevesebbet keresnek a nők Spanyolországban

Spanyolországban átlagosan 29 százalékkal keresnek többet a férfiak, mint a nők - állapította meg  az adószakértők szakszervezete (Gestha).

Ahol meglovagolják a tüzet

Spanyolország falvai híresek az eszement fesztiválokról, a józan ész határait átlépő bolondságokról és a különleges ünnepekről. Ezek kozé tartözik a tűzlovaglás.

81,8 millió turistát fogadott Spanyolország 2017-ben

2017-ben 8,6 százalékkal többen keresték fel Spanyolországot, mint egy évvel korábban - közölte a spanyol statisztikai hivatal

Sínek a semmibe

Spanyolországot, Franciaországgal összekötő vasútvonalat 1928-ban (július 18.), XIII. Alfonz király adta át, nem sokkal trónfosztása előtt.

A egyik legnépszerűbb előelőétel Spanyolorszában

Az ensalada rusa, azaz orosz saláta elmaradhatatlan tapas- vagy előételszerű fogás Spanyolországban, olyan alap, amely nem hiányozhat a populáris éttermek étlapjáról.

Castellfullit de la Roca

Katalónia északi részén, Girona tartományban található ez a különleges adottságú település.

Közeledik a 2,38 milliárd eurós spanyol karácsonyi lottó sorsolása

Az El Gordo Navidad elnevezésű lottót 1812 óta, több mint 200 éve, minden évben december 22-én sorsolják. A sorsolás a spanyoloknál valóságos népünnepélynek számít.

Spanyolországot sem kerüli el a migrációs hullám

A migráns áradat, új utakat keres, hogy bejusson Spanyolországba. A héten, a Gibraltári-szorost kikerülve egy migránsokat szállító gumicsónak 30 kilométert tett meg a tarifai partok előtt, majd egy strandon kötött ki.

Szigorították a turisztikai célú lakáskiadást a Baleár-szigeteken

A Baleár-szigeteken (Mallorca, Ibiza, Menorca, Formentera) akár 40 ezer eurós, azaz 12 millió forintos büntetést is kaphat az az ingatlantulajdonos, aki társasházi lakását turisztikai céllal adja ki.

Spanyolországba dönti a pénzt az idegenforgalom

Rekordösszeget, több mint 37 milliárd eurót költöttek a Spanyolországba látogató külföldi turisták az idei első fél évben


 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja