.

Idén is emelkedett a kék zászlós strandok száma Spanyolországban

 
Tovább nőtt Spanyolországban a kiváló környezeti minősítést jelző, kék zászlós strandok száma, amellyel idén már 590 spanyol természetes fürdőhely büszkélkedhet

Technológiai cégek adóztatásából oldaná meg Spanyolország a nyugdíjemelést

Nagyrészt a technológiai nagyvállalatok, például a Google vagy az Apple digitális szolgáltatásainak adóztatásából fedezné a spanyol kormány a nyugdíjaknak az infláció mértékével megegyező emelését

A spanyol miniszterelnök szerint a demokrácia győzte le az ETA-t

 
A Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezetet a jogállam fellépése és a demokrácia ereje győzte le - jelentette ki Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök az észak-spanyolországi Logronóban tartott sajtótájékoztatóján

29 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma Spanyolországban

Spanyolországban az idei első negyedévben 0,8 százalékkal, több mint 29 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma – közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE).

Valósággá vált a közvetlen járat Budapest és az észak-spanyolországi Santander kozött

Elindította új, közvetlen repülőjáratát Budapestről az észak-spanyolországi Santanderbe a Ryanair

Spanyolország a XVI. században úgy gazdagodott, hogy közben szegényedett

A mór uralom alatt, kialakult prosperitást a késöbbi spnyol uralkodók vallási fanatizmusa nem tudta megőrizni. Spanyolország a XIX. századra Európa legszegényebb országává vált.

10 jó állapaotban megmaradt spanyol város

Spanyolország hatalmas ország, tele fantasztikus városkákkal. Mivel itt nem pusztítottak a világháborúk, nagyon sok megmaradt eredeti állapaotában. Ezekből szemezgettünk néhányat.

Vihar régészkedett Dél-Spanyolországban

Egy első századból származó római vízvezeték maradványait fedte fel a hatalmas vihar a dél-spanyolországi Cádiz tengerpartján.

Még most is kevesebbet keresnek a nők Spanyolországban

Spanyolországban átlagosan 29 százalékkal keresnek többet a férfiak, mint a nők - állapította meg  az adószakértők szakszervezete (Gestha).

Ahol meglovagolják a tüzet

Spanyolország falvai híresek az eszement fesztiválokról, a józan ész határait átlépő bolondságokról és a különleges ünnepekről. Ezek kozé tartözik a tűzlovaglás.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja