Elhagyott cementgyárból lakás

Amikor Ricardo Bofill spanyol építész 1973-ban egy elhagyatott cementgyárba botlott, szinte azonnal látta a lehetőséget a romokban.

Optikai illuzió, amiről nem tudni mitől keletkezik

Az optikai illúzió az i-Perception folyóiratban jelent meg, és egyelőre a feltalálója, Kohske Takahashi is csak tippelni tud, hogy mi okozhatja

42 iskolabuszból épült Észak-Amerika legnagyobb privát nukleáris katasztrófa menedékhelye.

post-feature-image
Bruce Beach híres nukleáris menedéke mintegy 1000 négyzetméter alapterületű, és elsősorban 42 régi iskolabuszból áll, amelyeket betonba ágyaztak és több méterrel a föld alá temettek

Közeledik a 2,38 milliárd eurós spanyol karácsonyi lottó sorsolása

Az El Gordo Navidad elnevezésű lottót 1812 óta, több mint 200 éve, minden évben december 22-én sorsolják. A sorsolás a spanyoloknál valóságos népünnepélynek számít.

Kriszus szobor rejtette a 240 éves üzenetet.

A spanyolországi Sotillo de la Ribera település templomában található Irgalmas Krisztusként ismert szobor restaurálása meglepetéssel szolgált a restaurátoroknak.

Elpusztult Keops, a Valencia BIOPARC hím oroszlánja

 
Valencia Oroszlánkirálya 19 évet élt, ami egy szép kor, hisz a vadonban csak 12-16 év jut egy átlagos oroszlánnak.

Bankrablás kutyakaka segítségével

Csak egy ponton billegő tervet valósított meg egy csapat kreatív bankrabló a dél-spanyolországi Cartagenában.

Akire nem vonatkoznak a fizika törvényei

A videón Zay Jones, a Buffalo Bills futballjátékosa látható, miközben "lebegve" áll a lábára, miután egy neki passzolt labda után vetődve elhasalt a pálya zöld gyepén.

Marilyn Monroe híres szoknyalibbentése

anno_w38_1080.jpg
1500-2000 Marilyn Monroe-rajongó figyelte lélegzetvisszafojtva, ahogy kedvencük "Hét év vágyódás" című film forgatásán időről időre rálép a New York-i Lexington Avenue és az 52. utca sarkán lévő metrószellőzőre.

Tovább élnek azok, akiknek kutyájuk van

A kutyatulajdonosok körében alacsonyabb volt a szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyéb tényezők okozta halálozások kockázata, mint a kutyátlanoknál, állapította meg egy 12 éves svéd vizsgálat.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja