Szatelit, vagy kisbolygó?

Az Oumuamua névre keresztelt objektum októberben lépett be naprendszerünkbe. Formája és pályája jelentősen eltér a szokványostól.

100 elektromos kamiont vesz a Teslától a Pepsi

A cég szeretné csökkenteni a károsanyag-kibocsátását, ezért úgy döntött, lead egy nagyobb rendelést a Teslának.

Kamerákkal figyelik a biztonsági öv használatát Spanyolországban

Spanyolországban a biztonsági öv használatának, illetve annak elmulasztásának rögzítésére alkalmas kamerahálózat kiépítését kezdték meg.

Egyszerűbb lesz letelepedett státuszt igényelni az angliai magyaroknak

A brit belügyminisztérium bevándorlásügyi államtitkára szerint a törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok pár perc alatt regisztráltathatják majd magukat állandó nagy-britanniai lakosként

A Földközi-tenger a világ egyik legszennyezettebb tengere

"Jelenleg minden tengerből kifogott három kilogramm halra egy kilogramm műanyag hulladék jut. Becslések szerint azonban 2030-ra egy kilogramm halra egy kilogramm hulladék juthat"

Spanyol porkohászati vállalat gondol magyarországi terjezkedésre

Régi-új ipari technológia kopogtat Magyarország kapuján. A porkohászatban 70 éves szakmai tapasztalattal rendelkező spanyol MFS Sintering vállalatlát lát lehetőséget a régióban.

Tovább erősödik a bitcoin

A bitcoin árfolyama az idén rohamosan emelkedett, de rendkívül nagy kilengések mellett. Januárban még 800 dolláron állt, novemberben pedig 11 ezer dollár fölé emelkedett az árfolyam.

Váratlan fordulat Katalónia ügyében

Visszavonta az európai elfogatóparancsot a volt katalán elnök ellen a spanyol legfelsőbb bíróság.

Megbánták a függetlenedést a katalánok?

Már több mint 1500 nemzetközi és spanyol vállalat menekítette ki központját Katalóniából, ami azt jelenti, hogy tetemes adóbefizetésük más provinciát fog gazdagítani.

Malaga Sevilla közt kisiklott egy vonat

spanyolv1
Kisiklott egy személyvonat a dél-spanyolországi Andalúziában, a balesetben 21 ember sérült meg - közölte az MTI. Hárman sérültek meg súlyosabban, a legtöbb utas sérülése könnyebb, zömében zúzódások és horzsolások.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja