2020-tól elektromos autót gyárt az Opel Spanyolországban

A spanyolországi Figueruelasban működő üzemben készül majd az első elektromos Opel-modell 2020-ban – jelentette be Michael Lohscheller, az Opel/Vauxhall vezérigazgatója Madridban

Igen magas a spanyol államadósság

A spanyol államadósság több mint 1140 milliárd euró volt az elmúlt évben, és meghaladta a GDP 98 százalékát - derült ki a spanyol nemzeti bank (Banco de Espana) előzetes tájékoztatójából.

Még most is kevesebbet keresnek a nők Spanyolországban

Spanyolországban átlagosan 29 százalékkal keresnek többet a férfiak, mint a nők - állapította meg  az adószakértők szakszervezete (Gestha).

Adóbevallás mobilon, Spanyolországban

Spanyolországban az idén már mobiltelefonos applikáción keresztül is be lehet nyújtani a személyi jövedelemadó-bevallást; az alkalmazást szerdán mutatta be az adóhatóság Madridban.

Hamis Vatikáni bankfiók Fuengirolán

A spanyol rendőrség (Policia Nacional) rajta ütött a magát a Vatikáni Bank fiókjaként beállító, Fuengirolán működő irodán.

Mire számíthatnak az uniós állampolgárok a brexit után

Theresa May brit miniszterelnök szerint különbség lesz a brit EU-tagság megszűnése előtt, illetve a kilépés után Nagy-Britanniába érkező EU-állampolgárok letelepedési és munkavállalási jogosultságai között.

81,8 millió turistát fogadott Spanyolország 2017-ben

2017-ben 8,6 százalékkal többen keresték fel Spanyolországot, mint egy évvel korábban - közölte a spanyol statisztikai hivatal

42 ember rendelkezik akkora vagyonnal, mint 3,7 milliárd földlakó együttvéve

A 2017-ben létrehozott vagyon 82 százaléka "a leggazdagabb egy százalék tulajdonába került" az Oxfam jelentése szerint.

Sokat tud az orosz hadsereg elektronikai védelmi rendszere

Első alkalommal hajtottak végre tömeges dróntámadást szíriai orosz támaszpontok ellen, de az oroszok  átvették a drónok irányítását.

Politikai botránnyá dagadt a hóvihar Spanyolországban

Szombat éjjel több ezer autós ragadt az utakon, a havazás és a hófúvások miatt Madrid közelében. Az autósok felháborodtak a tájékoztatás és az utak tisztításának hiánya miatt


 

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja