.

Magellán utazását világörökséggé nyilváníthatják

Spanyolország és Portugália közösen kezdeményezi, hogy a Magellán-expedíciót vegye fel az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségi listájára

Egy elhagyott falu Spanyolországban

85 ezer euróért, azaz kicsit több mint 27 millió forintért árulják a spanyol Acorrada nevű kicsiny falucskát, amelynek már rég nincs egyetlen lakója sem.

Madrid betiltja a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

A szabályozás egy év türelmi időt biztosít a cirkuszoknak, hogy alkalmazkodjanak az új előírásokhoz. Az érintettek a rendeletmódosításról szóló tárgyalásokon hatéves moratóriumot kértek.

Március 31-én lesz a 2019-es tavaszi óraátállítás

Mi történik, ha megszűnik az összhang a belső és a külső óra között?

Mégsem szünik meg idén az óraátállítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata szerint idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt nem tartható.

A légörvény közbeszólt: Gibraltár helyett Malaga

A British Airways BA492-es Londonból érkező járatát annyira erős szél fogadta a gibraltári repülőtérnél, hogy a pilóta kénytelen volna megszakítani a leszállást.

A Wizz Air új járatot indított Budapest és a spanyolországi Castellón között

A Wizz Air új járatot indított Budapestre Spanyolország egyik legszebb vidékéről, a Baleár-tenger partján fekvő Castellónból.

Spanyolország 2050-re minden energiaszükségletét megújuló forrásból akarja fedezni

Spanyolország azt tervezi, hogy 2025 és 2035 között minden atomerőművét bezárja, 2050-re pedig minden energiaszükségletét megújuló forrásból fedezi

Új sebességhatárok Spanyolországban

A halálos balesetek számának csökkentése érdekében új közúti sebességhatárokat vezettek be Spanyolországban mintegy 12 ezer kilométernyi útvonalon

Elege lett a drónokból a brit kormánynak

Gatwick térségében a karácsony előtt észlelt drónberepülések miatt másfél napig zárva kellett tartani a Londontól délre fekvő légikikötőt.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja