Hiába tiltakozik a madridi kormány, megtartják a függetlenségi népszavazást a katalánok

„Akarja-e, hogy Katalónia független köztársaság legyen?" - erre a kérdésre válaszolhat 5,4 millió katalán az október elsejei referendumon,

A gazdasági szakértő elkerülhetetlen válsággal riogat

A legendás befektető, Jim Rogers véleménye szerint életünk legnagyobb válsága lehet a következő, ami ha elkezdődik, nem lesz visszaút, országok fognak belebukni.

Kína és Oroszország folyamatosan növeli aranytartalékát

Az elmúlt években Oroszország és Kína a sárga fém aktív vásárlásába kezdett, és jelentősen megnövelte nemzeti aranytartalékait.

Sorsdöntő lépést terveznek a katalánok

A katalán regionális kormányzat azt tervezi, hogy pénteken kiírja a régió függetlenségéről, Spanyolországtól való elszakadásáról szóló népszavazást, annak ellenére, hogy ez a spanyol kormány szerint illegális és alkotmányellenes.

Nagyott csökkent a munkanélküliség a spanyoloknál

Májusban 3,1 százalékkal, mintegy 112 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE)

Kanyaró elleni oltástól, 15 halott Dél-Szudánban

Tizenöt kisgyerek halt meg egy oltási kampányban Dél-Szudánban Állítólag a vakcinákat nem jól tárolták és nem is szakszerűen adták be - tudatta pénteken a jubai kormány.

Az új orosz utasszállító az élre tör

Vetélytársat kapott az Airbus és a Boeing. A kéthajtóműves, rövid és közepes hatótávolságú orosz MC-21-es gépek alaptípusa 180-200 utas szállítására alkalmas és a legkorszerűbbnek számítanak kategóriájukban.

Messi 2 milliót fizet, de így is nagy szerencséje van

Lionel Messit adócsalásért ítélték el tavaly nyáron, a legfelsőbb bíróság most helybenhagyta, de ettől függetlenül ülni nem fog. Mázli=Spanyolország.

Ame­rika blok­kol­hatja Eu­rópa harci gé­peit

Tíz évvel ez­előtt vá­sá­rolta az oszt­rák lé­gi­erő azo­kat az Eu­rofigh­ter va­dász­gé­pe­ket, ame­lyek­ről most ki­de­rült, hogy az ame­ri­ka­iak jó­vá­ha­gyása nél­kül hasz­nál­ha­tat­la­nok.

Nem csak magyar probléma a társadalom elöregedése

Kínában 2050-re a 65 év felettiek aránya elérheti a 46,7 százalékot, ami a gazdaságot 0,5-0,75 százalékkal vetheti vissza.

 

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja