.

Magyarok Spanyolországban és a világban.

Az Internet korában összeszűkült a világ. Ami azelőtt elképzelhetetlen volt, most szinte minden ember számára megszokott dologgá vált. Egy kattintás és kapcsolatba léphetünk a föld bármely részén élő honfitársainkkal.

Magyar szabaduló szoba Malagán

A lucskos őszi napokat, a hideg, kopár teleket egyikük sem szerette, így amikor egy ismerősükön keresztül felmerült egy spanyolországi, pontosabban malagai élet lehetősége, habozás nélkül belevágtak az ismeretlenbe.

Magyar kötődésű ínyenc ház Marbellán

Tavaly nyáron nyílt, de most lett igazán ismert és elismert Marbellán az Ambrosia Mercado Gourmet, ami szó szerinti fordításban Ambrozia Ínyenc Piac-ot jelent

Tiszteletbeli konzul segíti a magyarokat Andalúziában

2015 májusában nevezték ki Patricio Baeza Herraztit Magyarország andaluziai tiszteletbeli konzuljának. Irodájának helyt adó malagai épület homlokzatán azóta leng a magyar zászló.

Magyar művészlélek a spanyol mindennapokban

Imre nagy ambíciókkal, meg feleségével és két gyerekkel érkezett Costa del Solra, ahol rá kellett jönnie: ismeretség és nyelvtudás nélkül szakmájában nem könnyű érvényesülni.

Milyennek látta Csilla a nyarat Costa del Solon

Szerző: Czibere Csilla

Az idei nyár Csilla szemével


Megérkezett a szeptember és vele együtt a szezon vége is a Costa del Sol -on. A gyerekek elkezdték újra az iskolát így a gyerekes családok számára végertét a vakació. Bár még tart a szezon, de a nyaralók száma jelentősen lecsökkent, kevesebb embert látni a parton, esténként a városok sétáló utcáin.

Van amikor nem sikerül

2014 nyarán örömmel fedeztem fel Costa del Solon a Fuengirolához tartozó Los Boliches főutcáján egy magyar üzemeltetésű kávézót. Szimpatikus tulajdonosával beszélgetve kiderült, 20 éves vendéglátós tapasztalatában bízva, de a spanyol viszonyok ismerete nélkül vág bele az üzletbe.

Igy is lehet: masszázs a tengerparton

A tengerparti masszázsról a legtöbb embernek az a kép jut az eszébe, mikor egy távol keletről származó, magát masszőrnek nevező, kétes megjelenésű valaki kínálja szolgáltatását. Hogyan lehet ezt másként csinálni?

Túl a válságon

Egy Spanyolországban élő magyar hogyan látja a jelenlegi spanyolországi gazdasági helyzetet

Csilla

"Hosszú utat jártam be míg eljutottam ide ahol most vagyok és az út még nem ért véget." - írja magáról Csilla, aki sikeresen illeszkedett be spanyol környezetébe

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 

Valuta árfolyamokVár a Costa del Sol