Mi vonzott tavaly 75 millió turistát Spanyolországba

Az utóbbi évtizedben Spanyolország kedvelt turisztikai célpontá vált. Vajon mi a titka ennek az égbe szökő népszerűségnek?

Utolsókat rúgja a spanyol szénbányászat

Az egymás után bezáró bányák miatt lassan állástalanná és reményvesztetté válnak a szénbányász közösségek Észak-Spanyolországban.

Hogyan látja egy magyar újságíró a 3 napos dél-spanyol utazását

Téli nyaralás autóbérléssel Spanyolországban Se hitelkártya, se befoglalt sok százezres letét, csak gondtalan suhanás

Novemberi szombat délután Costa del Solon

A kora délután már megkordul az emberek gyomra, aminek következtében a legnépszerűbb helyekké ilyenkor a part menti éttermek válnak.

Caminito del Rey-re kirándultunk

Magyarországon nem igazán ismert az a különleges gyalogút, ami Spanyolországban, Malagától 65 kilométerre, a Guadalhorce  folyó kanyonjának függőleges sziklafalán vezet

Verdon, franciaországi utazásunk egy napja

Nizzai szállásunkon találtam leírásokat a környék látnivalóiról. Nem tudtam, hogy a Verdon folyó kanyonja Nizzától alig 80-90 km-re van. Ezt látni kell!

Montserrat, a Fekete Madonna otthona

Aki Barcelonában jár annak kihagyhatatlan a Montserrati monostor megtekintése. Sok mindent olvastunk, hallottunk  szépségérõl, történetérõl a hozzá fûzött legendákról.  Arra gondoltunk, ezt nekünk is látni kell.

A francia riviéra gyöngyszeme: EZE

Monacoról már sokat hallottunk, Eze-rõl annál kevesebbet, pedig alig 10 km-re van Nizzától vagy Monacotól és igazán kiérdemli a riviéra gyöngyszeme elnevezést

 

A világ második legkisebb állama: Monaco

1861-ben a francia - monacói szerzõdésben elismerték Monaco függetlenségét. Ezért viszont nagy árat fizetett. Elvesztette területének 95%-át, igy lett a Vatikán után a világ második legkissebb állama.

Szent Iván éjjele Fuengirolán

A spanyolok szeretik az ünnepeket, így a Szent Iván éjjel kapcsolatos események az idén az egész hétvégét kitöltik. Fuengirolán, Costa del Sol kedvelt nyaralóhelyén
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja