Utolsókat rúgja a spanyol szénbányászat

Az egymás után bezáró bányák miatt lassan állástalanná és reményvesztetté válnak a szénbányász közösségek Észak-Spanyolországban.

Hogyan látja egy magyar újságíró a 3 napos dél-spanyol utazását

Téli nyaralás autóbérléssel Spanyolországban Se hitelkártya, se befoglalt sok százezres letét, csak gondtalan suhanás

Novemberi szombat délután Costa del Solon

A kora délután már megkordul az emberek gyomra, aminek következtében a legnépszerűbb helyekké ilyenkor a part menti éttermek válnak.

Caminito del Rey-re kirándultunk

Magyarországon nem igazán ismert az a különleges gyalogút, ami Spanyolországban, Malagától 65 kilométerre, a Guadalhorce  folyó kanyonjának függőleges sziklafalán vezet

Verdon, franciaországi utazásunk egy napja

Nizzai szállásunkon találtam leírásokat a környék látnivalóiról. Nem tudtam, hogy a Verdon folyó kanyonja Nizzától alig 80-90 km-re van. Ezt látni kell!

Montserrat, a Fekete Madonna otthona

Aki Barcelonában jár annak kihagyhatatlan a Montserrati monostor megtekintése. Sok mindent olvastunk, hallottunk  szépségérõl, történetérõl a hozzá fûzött legendákról.  Arra gondoltunk, ezt nekünk is látni kell.

A francia riviéra gyöngyszeme: EZE

Monacoról már sokat hallottunk, Eze-rõl annál kevesebbet, pedig alig 10 km-re van Nizzától vagy Monacotól és igazán kiérdemli a riviéra gyöngyszeme elnevezést

 

A világ második legkisebb állama: Monaco

1861-ben a francia - monacói szerzõdésben elismerték Monaco függetlenségét. Ezért viszont nagy árat fizetett. Elvesztette területének 95%-át, igy lett a Vatikán után a világ második legkissebb állama.

Szent Iván éjjele Fuengirolán

A spanyolok szeretik az ünnepeket, így a Szent Iván éjjel kapcsolatos események az idén az egész hétvégét kitöltik. Fuengirolán, Costa del Sol kedvelt nyaralóhelyén

Nyári hangulat Costa del Solon

Costa del Sol egyik kedvelt üdülőhelye Fuengirola. Ahogy egyre jobban belemegyünk a nyárba, úgy sűrűsödik az embertömeg a strandokon, a városban, a sétányokon.

 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
Nyaraló apartman csodálatos kilátássalVár a Costa del Sol

Ha még nics szállásod kattints ide


Click here to buy gold