.

Fuengirola egyik látványossága: Sohail kastély

Fuengirola  fő atrakcióját a 8 km. husszú homokos tengerpart nyújtja, melynek végét a Fuengiröla folyó mellett álló Sohail kastély uralja.

Szálló - menedékház a csúcson

A svájci-olasz határ mellett, a Signalkuppe nevű hegy 4554 méter magas csúcsán áll a Margarita menedékház, a Capanna Regina Margherita. Ennél magasabban nem épült ház Európában.

Playa de las Catedrales

Galícia északi tengerpartja bővelkedik a természet szépségeiben. Ezek közü az egyik különleges látnivaló a Playa de las Catedrales.

10 jó állapaotban megmaradt spanyol város

Spanyolország hatalmas ország, tele fantasztikus városkákkal. Mivel itt nem pusztítottak a világháborúk, nagyon sok megmaradt eredeti állapaotában. Ezekből szemezgettünk néhányat.

Córdobai patiók

Córdoba belvárosa javarészt megőrizte mór jellegét, a keskeny utcácskáknak, parányi tereknek, szűk sikátoroknak és a mára világhírűvé vált pátióknak köszönhetően.

A csodák szigete, Sri Lanka

Srí Lanka (Ceylon) nemcsak a keresztények számára fontos hely, hanem a buddhisták is igen gyakran zarándokolnak el erre a csodálatos, könnycsepp alakú szigetre.

Egy üresen álló spanyol falu: Escó

Escó falucska romjai, a Franco kori kisajátítások történetét őrzi. 1960-ban az Ebro folyóra tervezett víztározó miatt telepítetették ki a lakókat. Azóta üresen, romosan áll.

Csodaország itt van velünk, csak észre kell venni

Johan Lolos belga hobbifotós Európában találta meg azt a szépséget, amit a világ más tájain keresett.

Sínek a semmibe

Spanyolországot, Franciaországgal összekötő vasútvonalat 1928-ban (július 18.), XIII. Alfonz király adta át, nem sokkal trónfosztása előtt.

Castellfullit de la Roca

Katalónia északi részén, Girona tartományban található ez a különleges adottságú település.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja