.

A spanyolok történelmi szerelmespárja, Diego és Isabel

Aragóniában található Teruel egy XIII. századból származó történet miatt érdemelte ki a spanyol szerelmesek városa megnevezést.

Egy magyar, aki zarándokoknak akar egy spanyol várat felújítani

A 44 éves Otott Attila gondolt egy nagyot és feladva gyakorlatilag mindent egy spanyolországi faluba költözött, ahol a helyi várromból akar valami egészen nagyszerűt varázsolni.

400 éves a madridi Plaza Mayor

plaza-mayor-madrid_1.jpg

Madrid főterének története az 1500-as évek közepéig nyúlik vissza. Helyén egykor egy kiszáradt tó medre volt, ahol utcai árusok kínáltaák portékáikat.

Kaukázusi tornyok

A családok saját védelmükre a 11. 12. században kezdtek lakó és raktár tornyokat emelni, ahová vissza tudtak húzódni az ellenséges szándékkal közeledő fegyveres csapatok elől.

Sigiriya sziklája és környezete az ókori világ csodája.

Sigiriya, Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település.  A település nevét az Oroszlán szikla  tette világhírűvé. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár maradványai láthatók.

Fuengirola egyik látványossága: Sohail kastély

Fuengirola  fő atrakcióját a 8 km. husszú homokos tengerpart nyújtja, melynek végét a Fuengiröla folyó mellett álló Sohail kastély uralja.

Szálló - menedékház a csúcson

A svájci-olasz határ mellett, a Signalkuppe nevű hegy 4554 méter magas csúcsán áll a Margarita menedékház, a Capanna Regina Margherita. Ennél magasabban nem épült ház Európában.

Playa de las Catedrales

Galícia északi tengerpartja bővelkedik a természet szépségeiben. Ezek közü az egyik különleges látnivaló a Playa de las Catedrales.

10 jó állapaotban megmaradt spanyol város

Spanyolország hatalmas ország, tele fantasztikus városkákkal. Mivel itt nem pusztítottak a világháborúk, nagyon sok megmaradt eredeti állapaotában. Ezekből szemezgettünk néhányat.

Córdobai patiók

Córdoba belvárosa javarészt megőrizte mór jellegét, a keskeny utcácskáknak, parányi tereknek, szűk sikátoroknak és a mára világhírűvé vált pátióknak köszönhetően.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja