Hova tűnik ebből a misztikus lyukból a víz?

Portugáliában a Sierra de la Estrella hegységben van egy tó, amelyből szabályos kör alakú víznyelőben folyik el a víz.

Valódi szellemsziget Japánban

Japán délnyugati részén, Nagaszakitól 15 kilométerre található Hashima, becenevén "Csatahajó"-sziget. Valaha a világ legnagyobb népsűrűségű területe volt, ma már teljesen lakatlan.

A világ leghosszabb természetes kőhídja

Kína déli részén, a Vietnammal határos Kuanghszi tartományban található a Tündérhíd nevű természetes boltív, melyet a karsztvidéken kanyargó Buliu folyó vájt bele mészkőbe. 

 

Kínában épült meg a világ legmagasabb hídja

Átadták a forgalomnak a világ legmagasabb hídját a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban, amely egy 200 emeletes épületet is áthidalna.

80 éve állt meg az idő a Spanyol szellemvárosban

Egy város, ahol Franco seregei és a köztársaságiak csaptak össze és a lakók jó része pedig életét vesztette.

Ciszterci apátság Provence-ban

Nyaranta a sénanque-i apátság körül a levegő megtelik a virágzó levendula illatával és a szürke kőfalak között visszhangzó gregorián énekek hangjával.
 

A bhutáni buddhista tigrisfészek

Bhután „Tigrisfészke” -ként emlegetett Taktsang-kolostor a tengerszint felett közel 3000 méter magasságban áll egy szakadék szélén, a Himalája előhegységében.

Különös kőgolyók Ausztráliában

Ausztráliában van egy hely, ahol a természet bemutatja csodás alkotókészségét. Olyan alakzatokat hozott létre, amire látszólag nem hatnak a gravitáció törvényei.

Veszélyes repülőtér

Madeira szigete régóta kedvelt nyaralóhely az Atlanti óceénban. Megközelítése hajóval macerás, repülővel gyorsabb és egyszerűbb.

’56-os emlékhely Litvániában a vilniusi Hajnal kapunál

vilnius-img_6928-gyo-hajnal-kapu-tabla
Litvánia fővárosában ez a kis tábla állít emléket azoknak a fiataloknak, akik 1956-ban szolidaritásukat fejezték ki a magyar forradalommal.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja