.

Kaukázusi tornyok

A családok saját védelmükre a 11. 12. században kezdtek lakó és raktár tornyokat emelni, ahová vissza tudtak húzódni az ellenséges szándékkal közeledő fegyveres csapatok elől.

Sigiriya sziklája és környezete az ókori világ csodája.

Sigiriya, Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település.  A település nevét az Oroszlán szikla  tette világhírűvé. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár maradványai láthatók.

Fuengirola egyik látványossága: Sohail kastély

Fuengirola  fő atrakcióját a 8 km. husszú homokos tengerpart nyújtja, melynek végét a Fuengiröla folyó mellett álló Sohail kastély uralja.

Szálló - menedékház a csúcson

A svájci-olasz határ mellett, a Signalkuppe nevű hegy 4554 méter magas csúcsán áll a Margarita menedékház, a Capanna Regina Margherita. Ennél magasabban nem épült ház Európában.

Playa de las Catedrales

Galícia északi tengerpartja bővelkedik a természet szépségeiben. Ezek közü az egyik különleges látnivaló a Playa de las Catedrales.

10 jó állapaotban megmaradt spanyol város

Spanyolország hatalmas ország, tele fantasztikus városkákkal. Mivel itt nem pusztítottak a világháborúk, nagyon sok megmaradt eredeti állapaotában. Ezekből szemezgettünk néhányat.

Córdobai patiók

Córdoba belvárosa javarészt megőrizte mór jellegét, a keskeny utcácskáknak, parányi tereknek, szűk sikátoroknak és a mára világhírűvé vált pátióknak köszönhetően.

A csodák szigete, Sri Lanka

Srí Lanka (Ceylon) nemcsak a keresztények számára fontos hely, hanem a buddhisták is igen gyakran zarándokolnak el erre a csodálatos, könnycsepp alakú szigetre.

Egy üresen álló spanyol falu: Escó

Escó falucska romjai, a Franco kori kisajátítások történetét őrzi. 1960-ban az Ebro folyóra tervezett víztározó miatt telepítetették ki a lakókat. Azóta üresen, romosan áll.

Csodaország itt van velünk, csak észre kell venni

Johan Lolos belga hobbifotós Európában találta meg azt a szépséget, amit a világ más tájain keresett.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja