.

A nagy lisszaboni földrengés

Vannak olyan természeti katasztrófák, amelyek megváltoztatják a világ addigi rendjét- 1755-ben a pusztító lisszaboni földrengés indította el a portugál gyarmatbirodalom felbomlását.

Egy spanyol hódító, aki majává változott

Gonzalo Guerrero volt katona, tengerész, rabszolga, fejedelem, és az amerikai kontinens első mesztic (kevert őslakos és európai származású) lakóinak apja is.

A világ leghidegebb városa: Jakutszk


Jakutszk a világ leghidegebb olyan városa, ahol 100 ezernél többen laknak , ahol januárban -38,6 fok az átlaghőmérséklet.

Január 10-én halt meg Buffalo Bill a vadnyugat legendája

A William F. Cody név a legtöbb embernek nem mond semmit, de Buffalo Billként világszerte ismerik és milliók képzeletében idézi fel a vadnyugat hangulatát.

Spanyol karácsony

Spanyolország sok téren különleges ország. A szokások is sok mindenben eltérnek a közép-európai szokásoktól. A karácsony is másként zajlik mint Európa közepén.

A bürokráciában nincs kivétel

Amikor 1974-ben II. Ramszesz egyiptomi fáraó holttestét állagmegóvás céljából Párizsba reptették, érvényes úti okmánnyal kellett rendelkeznie.

Szükségből vált életformává a gólyaláb

A délnyugat-franciaországi Landes de Gascogneban élő, igen szegény emberek – többségükben juhászok – évszázadokig igen különleges megoldást alkalmaztak életük megkönnyítésére

Advent

A keresztény vallás egyik legfontosabb ünnepe a Karácsony, amikor Jézus születésére emlékezünk. Az ünnepet megelőző Advent négy hete a Messiás születése előtti várakozást idézi

Port Royal a kalózok Szodomája

A jamaikai Port Royalt a „legvadabb város e földön” címszóval illették, ahol a kalózok, prostituáltak, bűnözök és rabszolgák elképesztő gazdagságban éltek

Rejtélyes esemény az Ural hegységben

2014-ben különös és egyelőre megmagyarázhatatlan eseményt tapasztaltak az Urál hegységben.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja