Mit rejt az Antarktisz jege?

Antarktisz napjainkban a Föld utolsó titokzatos kontinense, amiről sokáig még azt sem tudták, hogy létezik. Most viszont azon tanakodnak, mi lehet a jég alatt.

Mától hosszabbodnak a nappalok, amit már ősidőktől kezdve megünnepeltek

Őseink tisztában voltak a nappalok hosszabodásának pontos kezdetével és valamilyen történethez kapcsolva mindég megünnepelték a téli napfordulót.

Hogyan lett a Tejút neve Tejút

Tiszta éjszakán gyönyörű látvány az égen villódzó milliárdnyi csillag fénye. Ezek közül Tejútnak hívjuk azt az egybemosódó fehér ködsávöt, melynek Földünk is része. De honnan lett Tejút a neve?

Patkányok temploma

Patkányok nem csak csatornában, hanem templomban, hívők által elkényeztetve is lakhatnak- Ilyen sors jutott azon szerencséseknek, akik Karni Mata templomában születtek Indiában.

A világ legfiatalabb anyukája öt éves korában szült

A világ legfiatalabb anyukája, aki egészséges csecsemőt szült, most már 75 éves. A perui Lina Medina 5 éves volt amikor megszülte kisfiát.

Hajók, amik a csatornába ragadtak

Egyiptom 1967-ben blokád alá vonta a Szuezi-csatornát, ami nyolc teljes évre zárva is maradt, és az éppen áthaladó hajók a csatorna fogságába kerültek.

Mért adtak tegnap hálát amerikában

Egyes ünnepek eredete több ezer éves régmúltra tekint. Azonban az amerika szerte ünnepelt Hálaadás Napja (Thanksgiving) még négyszáz éves sincs. Annak ellenére, hogy viszonylag fiatal ünnepről van szó, mégis kevesen ismerik valódi eredetét.

Mi lehet az Antarktiszon, ha az egyik kutatóexpedíció jelentésének titkosítását még ma sem oldották fel.

Annak ellenére, hogy egy egész földrésznyi területről van szó ami 30 százalékkal nagyobb, mint Európa, közel kétszer akkora, mint Ausztrália, igen keveset tudunk róla.

David Icke és a transzhumanizmus a szílícium völgyben

A legtöbb katonai, félkatonai tudományos projektnek van egy a nyilvánosság felé kommunikált, és egy másik, csak a belső körök vezetőségében ismert célja. Ez alól a transzhumanizmus sem kivétel.

Donald Trump gyökerei Németországba vezetnek

Ki volt a röpke két hónap múlva 45. amerikai elnökként beiktatandó Trump nagypapája? És miként szerzett a semmiből hatalmas vagyont?
 

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
Nyaraló apartman csodálatos kilátássalVár a Costa del Sol

Ha még nics szállásod kattints ide


Click here to buy gold