.

A vérnyomáscsökkentő mangó

Az EurekAlert! nevű tudományos lapban megjelent friss kutatás szerint a mangó fogyasztásával akár két órán belül levihetjük a magas vérnyomást.

A borsmenta – A gyógyteák egyik királynője

A menta sokfélesége, elterjedtsége és népszerűsége okán az egyik legkelendőbb gyógyhatásokkal és élvezeti értékekkel egyaránt bíró növényünk.

Nem is gondolnánk mi mindenre jó a füge

Ha fügét és olívaolajat összekeverünk, egy olyan nagyszerű gyógykészítmény tudhatunk majd a birtokunkban, amely többféle betegség ellen  nyújt védelmet.

Dr Lenkei Gábor: miért igyunk sok vizet

Testünk 60-70 százaléka víz, amit frissen kell tatani. Ha nem tud felfrissülni, nem kap utánpótlást, elpiszkolódik, ami felgyorsult öregedést okoz.

Végre kimondták: ha túl hamar gyógyulnak meg az emberek, nem lesz kit kezelni, így nem térül meg a befektetés.

A Goldman Sachs nemrég kiadott jelentésében megállapítja: az emberek meggyógyítása sokkal kevésbé kifizetődő, mintha hosszú távon kezelnék őket.

Bekopogni a tudatalatti világába

Már több mint száz évvel ezelőtt Freud észrevette, a tudatalatti irányítja érzelmeinket, cselekedeteinket. A félelmeink, indulataink gyökerei ilyen mélyre nyúlnak. A fusztráló érzelmek elengedésében segít az EFT, az Érzelmi Felszabadítás Technikája.

Ne csak Húsvétkor együnk tojást

A tojás rendszeresen a reggeli része volt századokon keresztül számos kultúrában. Az emberek úgy tartották, hogy ha a tojás elegendő tápanyagot tartalmaz ahhoz, hogy egy egész csirke kifejlődjön belőle akkor hasonlóképpen tudja táplálni őket is. 

Baktériumtenyészet a lakásban

Az ember nem is sejti, mennyi kórokozót rejt egy mindennapi használati tárgy.

A kis mértékben fogyaszott vörösbor egészséges, vagy nem?

Korunk tele van hamis mítoszokkal, mert az emberek vevők mindenre, amiről azt olvashatják, hogy "egészséges". A vörösbor körül is ez a hiedelem kering.

Van e kapcsolat stressz és az elhízás között?

Az emberi történelem során soha oly arányú elhízás nem volt tapasztalható, mint amivel a 20. század második harmadától szembesültünk

 

 

Valuta árfolyamok