.

Bekopogni a tudatalatti világába

Már több mint száz évvel ezelőtt Freud észrevette, a tudatalatti irányítja érzelmeinket, cselekedeteinket. A félelmeink, indulataink gyökerei ilyen mélyre nyúlnak. A fusztráló érzelmek elengedésében segít az EFT, az Érzelmi Felszabadítás Technikája.

Ne csak Húsvétkor együnk tojást

A tojás rendszeresen a reggeli része volt századokon keresztül számos kultúrában. Az emberek úgy tartották, hogy ha a tojás elegendő tápanyagot tartalmaz ahhoz, hogy egy egész csirke kifejlődjön belőle akkor hasonlóképpen tudja táplálni őket is. 

Baktériumtenyészet a lakásban

Az ember nem is sejti, mennyi kórokozót rejt egy mindennapi használati tárgy.

A kis mértékben fogyaszott vörösbor egészséges, vagy nem?

Korunk tele van hamis mítoszokkal, mert az emberek vevők mindenre, amiről azt olvashatják, hogy "egészséges". A vörösbor körül is ez a hiedelem kering.

Van e kapcsolat stressz és az elhízás között?

Az emberi történelem során soha oly arányú elhízás nem volt tapasztalható, mint amivel a 20. század második harmadától szembesültünk

Nagy a baj a tejivással

Egyre több egészség- és környezettudatos ember ébred rá arra, hogy az alig százéves "tejkultúra" az emberiség nagy tévedésének bizonyult

Ez a különbség a házi és gyorséttermi hamburger kozt

Sokszor hallottunk már erről, most egy time-lapse videó is bemutatja, hogy egészen máshogy dolgozik az enyészet egy otthon készített burger és egy gyorséttermi hambi esetében

Kiderült, amit már nagyanyáink is tudtak: a dió egészséges

Maastrichti Egyetem munkatársai megfigyelték: naponta egy kis maréknyi dióféleség elfogyasztása csökkentheti a legsúlyosabb, életet veszélyeztető betegségek kialakulásának kockázatát és egyúttal enyhíti ezek lefolyását.

Az alvás javítja a hosszútávú memóriát

Az alvás fontos a testnek, az agynak, az immunrendszernek, a sejteknek, nem utolsó sorban pedig a léleknek. Mindemellet javítja a hosszú távú memóriát.

Mégsem egészséges a zsírszegény étrend

A 2017 augusztus végén a világ egyik legrangosabb orvostudományi folyóiratában, a The Lancet-ben megjelent vizsgálat egyértelműen cáfolja a ma hivatalos zsírszegény étrendi ajánlás érvényességét.

 

 

Valuta árfolyamok