Az alvás javítja a hosszútávú memóriát

Az alvás fontos a testnek, az agynak, az immunrendszernek, a sejteknek, nem utolsó sorban pedig a léleknek. Mindemellet javítja a hosszú távú memóriát.

Mégsem egészséges a zsírszegény étrend

A 2017 augusztus végén a világ egyik legrangosabb orvostudományi folyóiratában, a The Lancet-ben megjelent vizsgálat egyértelműen cáfolja a ma hivatalos zsírszegény étrendi ajánlás érvényességét.

Vigyázzunk az aluminium fóliával: mérgező

Régóta ismerjük, hogy az alumínium dobozok komoly egészségügyi veszélyt jelentenek, azonban az alumínium fóliát valahogy soha nem vizsgálták

Hamarabb is abba lehet hagyni az antibiotikum kúrát

A gyógyszer-rezisztencia terjedését segíti elő, ezért hibás a szemlélet, hogy minden esetben végig kell csinálni az antibiotikum-kúrát, akkor is, ha a beteg már a vége előtt jól érzi magát - állítják brit kutatók.

Amit kevesen tudnak a karfiolról

A karfiolt előnyei miatt királyi szuperételként is emlegetik. Fogyasztható nyersen, sütve, főzve, rántva, de salátaként is megállja a helyét.

Avokádómag – Szuperétel az egészségért

Az avokádómagok több antioxidánst tartalmaznak, mint maga az avokádó gyümölcse, vagy a legtöbb zöldség, gyümölcs vagy gyógyító tea.

 
 

Igyam, vagy ne igyam

Egy pohár tej, iszta fej!  -  Tej élet erő egészség! - A tej az egészség kulcsa! - hangzik a reklámokban és mint tudjuk, a reklámok sohasem csapnak be.  Vagy mégis?

Az anyatej leiskolázza a gyógyszeripart

A kutatók a természetes anyatejben leltek rá egy olyan proteinre, mely képes legyőzni a legerősebb, legellenállóbb baktériumokat is

Zöldségek, amelyek segítenek fogyni

Bővelkednek természetes növényi rostokban, melyeket az emberi szervezet rosszul emészt, kalóriatartalmuk alacsony. Ráadásul rostjaik a gyomorban lévő folyadékokban megdagadnak, így hosszan laktatnak

Rettegett a hatóságoktól, mert meggyógyította fiát

Az orvosok már csak napokat adtak a leukémiás brit kisfiúnak, amikor anyja végső kétségbeesésében cannabist adott neki.

 

 

Valuta árfolyamok