Skócia felett van egy kis sziget, ahová évente csak egyszer megy hajó

1841-ben még éltek emberek a szigeten (mindössze huszonhatan), tíz évvel később azonban egy rejtélyes járvány miatt a sziget tulajdonosa elküldte a bérlőket, és lerombolta a házaikat..

Hogyan hatnak ránk a Holdfázisok

hold

A Hold az ár-apály jelenséggel fejti ki hatását a tengerekre, logikus, hogy a 70 százalék sós vizet tartalmazó emberi testre is hatással van.

Nagyobb mint az egyiptomi

Ha valakit megkérdeznénk, szerinte melyik a világ legnagyobb piramisa, valószínűleg a gízait mondaná, pedig egy mexikói piramis lekörözi az egyiptomi óriást:

Így lehetünk frissek kávé nélkül is

Leggyakrabban kávét iszunk, hogy egy kicsit feldobjuk magunkat és javítsuk a koncentrációt, jó teljesítményt nyújtsunk. Vannak azonban más megoldások is.

A kis mértékben fogyaszott vörösbor egészséges, vagy nem?

Korunk tele van hamis mítoszokkal, mert az emberek vevők mindenre, amiről azt olvashatják, hogy "egészséges". A vörösbor körül is ez a hiedelem kering.

Ki volt a legendás Arthur király és egyáltalán létezett e

Tudósok vitatkoznak azon, hogy élt-e a nagy király és a legendás varázsló. A történészek máig képtelenek eldönteni, hogy vajon ki is lehetett Arthur király.

Honnan ered a Valentín nap

Szent Valentin római pap volt, aki nem értett egyet Claudius császár házasságot tiltó rendeletével és titokban párokat adott össze.

Lehullt a lepel Katolikus Ferdinánd titkos levelezéséről

Katolikus Ferdinánd spanyol uralkodó 500 éves titkos levelezését fejtette meg a spanyol nemzeti hírszerzési központ (CNI).

Aki a szeme világánál is fontosabbnak tartotta Jeruzsálem elfoglalását

„Jeruzsálem megszerzéséért odaadnám mindkét szememet is” – reagált Szaladin szultán arra az asztrológusi jóslatra, miszerint a hadvezér meg fog vakulni az egyik szemére, ha seregével visszaszerzi Jeruzsálemet a keresztényektől.

Nyolc négyzektilométeres radioaktiv hamu réteget találtak az indiai Rajasthanban, ami egy ősi atomrobbanásról tanúskodik

Az ősi civilizációk és vallások számos nyomot hagytak a történelem során szövegekben, műemlékekben és tárgyakban melyek arra késztetnek bennünket, hogy átértékeljük a múltunkat


 

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja