.

Felszínre fogják hozni a Titanic távíróját

Az RMS Titanic Inc vállalat, azt tervezi, hogy egy távirányítású járművet küldenek abba a helyiségbe, ahonnan az operátor morzekód segélyhívást küldött.

Miért drága a pisztácia

A hasonló olajos magvakhoz – földimogyoróhoz, mandulához – képest jóval drágábban juthatunk hozzá a boltban egy adag pisztáciához.. Mért van ez így?

A koronavírus-fertőzöttek szervezete antitesteket termel a vírus ellen

A legenyhébb fertőzötteknél is kialakulhat immunitás a koronavírus ellen

Novényevő ősmedve

Három romániai barlangból gyűjtött csontmaradványok fosszilis kollagénjének izotópos vizsgálata arra utal, hogy kb. 25 000 éve kihalt barlangi medvék kizárólag növényeket fogyasztottak.

A kőszáli kecskék hihetetlen képességei

KIzárólag a kőszáli kecskék férnek hozzá a hatalmas gátfalakon kicsapódó, számukra értékes ásványi anyagokat tartalmazó ettringithez, egyfajta ásványi sóhoz

Hogyan vált be a sokat kritizált svéd modell?

A svéd gazdaság az első negyedévben fél százalékos GDP növekedést ért el a 2,6 százalékos uniós recesszióhoz képest.

Égészségünk és a vírus

Az elmúlt évezredekben az emberek egy átlagos élet esetén, járványoktól, háborúktól mentes időszakban – a közhiedelemmel ellentétben - nagyjából ugyanolyan életkorban haltak meg, mint manapság.

Hogy nézett ki Buddha valójában?

Hogy hogy néz ki Buddha? Hát ezt mindenki tudni  véli: egy kortalan, nagyon kövér figura, tükörkopasz fejjel, széles, derűs mosollyal az arcán.

Pár tízezer éve még hatalmas állatok éltek Ausztráliában.

Óriáskenguruk, gigantikus méretű krokodilok, diprotodonok és más, 40 ezer éve még Ausztráliában élő nagyméretű állatok haltak ki a pleisztocén kor végére

Elhalálozások száma 2018-ban a vírusmentes Spanyolországban és a mostani járvány idején

MInden országban van statisztika, amiben pontosan megjelenítik az az évben elhunytak számát.  Ez a szám évente néhány százalákkal pluszban-minuszban változhat de jól mutatja, hogy a vizsgált társadalomban átlagosan mennyi az éves elhalálozások száma.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja