.

Ijesztő gombabetegség pusztítja a kígyópopulációkat

A rettenetes kór miatt még azok is megsajnálják a sokat szidott hüllőket, akik egyébként nem különösebben rajongnak értük.

Egy kimonó pusztította el Tokió elődjét

Japán újkori történelmének legnagyobb tűzvésze a "Nagy Meireki Tűz" a főváros kétharmadát porig égette, és több mint százezer halottat hagyott maga után.

Különös állatmúmiát találtak Egyiptomban

Szokatlanul nagy állat mumifikált tetemét találták meg ásatások során egyiptomi régészek a Kairótól délre fekvő, nekropoliszáról és lépcsős piramisáról híres Szakkarában.

Téves okokkal magyarázzák a globális felmelegedést

Igazolták Milutin Milanković elméletét, miszerint az éghajlat változást nem az emberi tevékenyég váltja ki.

Nelson kockáztatott és nyert az egyesített spanyol francia flotával szemben

"Istennek hála, teljesítettem kötelességemet" – mormolta Horatio Nelson altengernagy a trafalgari csata angol zászlóshajója, a Victory hajófenekén utolsó mondatainak egyikét.

Újabb romok a civilizáció kezdetének idejéből

A romokat Dargeçitben, Törökországi Mardin tartományában, a Boncuklu nevű területen fedezték fel. A lelőhelyen négy sztélét is találtak, amelyek Göbekli Tepe sztéléire emlékeztetnek.

Még öregkorban is keletkeznek új agysejtek

A Nature Medicine folyóiratban spanyol kutatók által közzétett új tanulmány szerint agyunk még a 90-es éveinkben is képes új sejteket létrehozni

Jelentős lelet Egyiptomban

Harminc koporsót találtak az egyiptomi régészek azon a helyszínen, amit eben a hónapban fedeztek fel az ősi Théba városának közelében.

Hogyan gazdagodtak meg a Rothschildok

Első igazi nagy üzletüket 1804-ben bonyolították le, amikor az anyagilag megszorult VII. Keresztély dán királynak nyújtottak - uzsorakamatra - hitelt.

Gyorsan járj, tovább élsz

A lassabban gyaloglóknál "gyorsabb öregedést" mutattak ki, mint azoknál akik akiknál a "séta tempó" is gyors menést jelent.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja