.

Színes világítótorony CantabriábanA Baszkfölddel határos Cantabria tartomány gyönyörű, vad és elhagyatott óceánparti területén, Ajo kisvárosa mellett 90 éve áll egy kicsi, nagyon egyszerű világítótorony, ami lényegében egy talapzaton álló fehér henger két körbefutó erkéllyel és a tetején egy reflektorral. Hiába a lenyűgöző környék, ez nem népszerű turistaparadicsom. 

Éppen ezért találta ki a tartományi önkormányzat és a kikötői hatóság, hogy azzal próbálják feltenni a térképre a 16 méter magas világítótornyot, hogy kidekoráltatják azt egy környékbeli származású, vagyis Santanderben született, Spanyolországban világhírűnek tartott utcaművésszel, Okuda San Miguellel. 

Jellegzetes stílusáról azonnal felismerhető, élénk színeket, geometrikus formákat és állatmotívumokat előszeretettel használó művésznek néhány köztéri alkotása található több spanyol városkában. A legismertebb műve talán ez az elhagyott templomból kiakalkított gördeszkapálya, amit kifestett:
 


Okuda San Miguelle. 

A cantabriai világítótornyot  is ebben a stílusban pimpelte fel, kátványos is lett a végeredmény: Mivel a városkának nincs más jellegzetes látnivalója, az önkormányzat most ettől várja a turisták számának növekedését.

Persze mint mindennek, ennek torony festésnek is voltak ellenzői.  Az elenzük szerint nem illik a tájba, rontja az összképet. Majd az idő eldönti jól döntött-e az önkormányzat ezzel átfestéssel, vagy ez a színes torony még azt a kevést látogatót is elűzi, akik eddig valamely okból meglátogatták Ajot.Ajo, Cantabria


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol