.

2019 elejétől Spanyplországban is lehetővé vállik az elektromos autók villámgyors töltése



A Cepsa benzinkútjain lesznek az IONITY villámtöltői Spanyolországban

Hamarosan Spanyolországban és Portugáliában is megkezdődhetnek a jelenleg épülő legnagyobb európai töltőhálózathoz fűződő munkálatok, miután az IONITY partnerségi megállapodást kötött a két országban mintegy 1800 benzinkutat üzemeltető Compañía Española de Petróleos, röviden Cepsa kőolaj-, és gázipari multival az elektromos autó-töltők helyszínének leszervezéséért.


Extra gyors IONITY töltőállomás németországban

A BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, és a Volkswagen Group által alapított IONITY 100 darab töltő elhelyezését tervezi az autópályák és legforgalmasabb főutak mentén fekvő Cepsa üzemanyagtöltő állomásokon 2020-ig bezárólag, ezzel megalapozva az Ibériai-félsziget átjárhatóságát szolgáló töltőinfrastruktúra kiépülését a villanyautósok számára, a töltőoszlopok helyszínéről azonban a Cepsa hozza meg a végső döntést, valamint a teljes mértékben megújuló forrásból származó elektromos energia biztosítása is az olajóriás feladata lesz. Csakúgy, mint Európa más részein, az IONITY berendezéseivel Spanyolországban és Portugáliában is maximálisan 350 kW-os töltési teljesítmény érhető majd el, azaz hétszer magasabb, mint a mostani legelterjedtebb villámtöltőkön, és CCS csatlakozón keresztül táplálhatják az áramot járműveikbe a villanyautósok.

„Ez a megállapodás a Cepsa-val lehetővé teszi számunkra a spanyolországi és portugáliai működést, kibővítve európai magas teljesítményű töltőinfrastruktúránkat. A célunk az elektromos autóval való nagy távolságú utazás kényelmessé tétele Európában egy széleskörű hálózat, és a fogyasztóink igényeihez szabott prémium szolgáltatás biztosításával” – kommentálta Marcus Groll, az IONITY ügyvezető igazgatója.

A legelső töltőállomások 2019 elején lépnek működésbe, és ezzel a Cepsa lesz a legelső üzemeltető az egész félszigeten, amely ultragyors töltést kínál az elektromos járművek számára.

forrás:  villanyautosok

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol