.

Elvonult a vihar, megkezdődött a károk felméréseTovább emelkedett a Gloria vihar áldozatainak száma Spanyolországban. Csütörtökre 13 holttestet találtak meg, de többeket még keresnek. A károk felmérése megkezdődött. Pedro Sanchez miniszterelnök Katalóniába utazott, az Ebro folyó torkolatához. Az Ebro-delta természetvédelmi terület, több mint háromezer hektár kerül víz alá, a vihar hatalmas pusztítást végzett az élővilágban, de környező mezőgazdasági földeken is.

A kormányfő elismerte, hogy a klímaváltozás egyre intenzívebb és egyre erősebb időjárási jelenségeket okoz. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a kormányzatnak gazdasági és politikai szempontokból is reagálnia kell a klímaváltozás miatt megváltozott körülményekre – mondta.

A miniszterelnök innen a Baleár-szigetekre repült tovább, ahol rekord magas hullámokkal csapott le a vihar.

A Gloria vasárnap érte el Spanyolországot, a keleti és déli régiókban heves esőzéssel és erős széllel csapott le, amit áradások és földcsuszamlások követtek. Több településen az épületekbe is betört a sáros víz, a megáradt folyók utakat, hidakat mostak el. Malagán, ahol januárban jellemzően 18-19 Celsius fok van, jégeső esett. A helyiek azt mesélték, hogy emberemlékezet óta nem láttak itt ennyi jeget. A tengerparti Castellón tartomány egyik kisvárosában pedig annyi hó esett, mint egy alpesi faluban.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/pcU-Mw-jqtY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol