.

Miért nincs kapcsolatunk a földönkívüliekkel?

A Fermi-paradoxon szerint a galaxisban levő bolygók és csillagok nagy száma miatt léteznie kell világoknak, amelyek tele vannak intelligens földönkívüli élettel.

Decemberben egy ismeretlen objektum húz el a Föld mellett

Az objektum valószínűleg üstökös lesz, de hivatalosan még nem sikerült ezt a feltételezést megerősíteni. Annyi biztos, hogy a „látogató" egy másik naprendszerből származik.

Valami sántít az ősrobbanás elméleténél

Megkérdőjeleződött az ősrobbanás elmélete, miután tudósok felfedeztek egy csillagot, amely idősebb, mint maga az univerzum,

Mégsem földönkívüli felderítő

Besorolása bizonytalan, egyben mégis egyetértenek a legfrissebb tanulmány szerzői: az Oumuamua névre keresztelt, szivar alakú, kaotikusan forgó csillagközi égitest nem lehet idegen lények űrszondája.

A Föld közelében húzott el valami, ami mesterséges tárgy is lehet

Az 'Oumuamua a Naprendszerünkön kívülről érkezett, és üstökösként vették nyilvántartásba. Csakhogy a Harvard kutatói szerint talán mesterséges, földönkívüli eredetű tárggyal állunk szemben.

Különös látogató Halloween idején

Véletlen, de éppen Halloween után érkezik vissza a Föld közelébe az a koponya formájú űrszikla, amit 2015-ben fedeztek fel,

Az idén szeptember 23-án, vasárnap kezdődik az ősz

A nyár végén óhatatlanul elérkezik az a pillanat ahonnan rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák. 2018-ban ez a pillanat szeptember 23-án 01:54:56-kor köszönt be

Sok vizi világ létezik a Naprendszeren túl

Más csillagok körüli pályán forgó, a Földnél kétszer-négyszer nagyobb bolygók egyik fő komponense a víz lehet

Különös tereptárgy a Mars holdján

A Phobos felszinén olyan szabályos alakzat látszik, ami nagyon nem illik az univerzum égítest formáló tulajdonságaiba. Ez az alakzat nem más mint egy kocka, ami egymagában álldogál a kis hold felszínén.

Az idén látványosabb lesz az augusztusi csillaghullás

Csillagászok szerint igazi show-műsorra számíthatunk, a meteorraj ugyanis idén újholdkor érkezik, így a sötétebb égbolton még jobban látszanak majd a fények.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja