.

A Föld közelében húzott el valami, ami mesterséges tárgy is lehet

Az 'Oumuamua a Naprendszerünkön kívülről érkezett, és üstökösként vették nyilvántartásba. Csakhogy a Harvard kutatói szerint talán mesterséges, földönkívüli eredetű tárggyal állunk szemben.

Különös látogató Halloween idején

Véletlen, de éppen Halloween után érkezik vissza a Föld közelébe az a koponya formájú űrszikla, amit 2015-ben fedeztek fel,

Az idén szeptember 23-án, vasárnap kezdődik az ősz

A nyár végén óhatatlanul elérkezik az a pillanat ahonnan rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák. 2018-ban ez a pillanat szeptember 23-án 01:54:56-kor köszönt be

Sok vizi világ létezik a Naprendszeren túl

Más csillagok körüli pályán forgó, a Földnél kétszer-négyszer nagyobb bolygók egyik fő komponense a víz lehet

Különös tereptárgy a Mars holdján

A Phobos felszinén olyan szabályos alakzat látszik, ami nagyon nem illik az univerzum égítest formáló tulajdonságaiba. Ez az alakzat nem más mint egy kocka, ami egymagában álldogál a kis hold felszínén.

Az idén látványosabb lesz az augusztusi csillaghullás

Csillagászok szerint igazi show-műsorra számíthatunk, a meteorraj ugyanis idén újholdkor érkezik, így a sötétebb égbolton még jobban látszanak majd a fények.

Így festenének a Naprendszer bolygói, ha a Hold távolságában lennének

Ron Miller, aki leginkább csillagászati témájú illusztrációkat készít, képsorozatán azt láthatjuk, milyen látványt nyújtanának a Naprendszer bolygói a Földről nézve, ha a Hold távolságában lennének.

Különleges látvány Spanyolországban

A Quadrantidák meteorraj az észak-spanyolországi Comillasban álló Szt. István-kápolna fölött.

Szatelit, vagy kisbolygó?

Az Oumuamua névre keresztelt objektum októberben lépett be naprendszerünkbe. Formája és pályája jelentősen eltér a szokványostól.

Látványos meteorzápor lesz látható a decemberi égbolton

Decemberben kivételesen látványos meteorzápor lesz látható az égen. A csillagászok előrejelzése szerint ebben az évben a Geminidák meteorraj különösen sok elemből fog állni.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja