.

Belgiumból építenék a jövőbeli katalán köztársaságot

Belgiumból építené a jövőbeli katalán köztársaságot a két legnagyobb függetlenségi párt - derül ki abból a tervezetből, amelyet csütörtökön tett közzé a spanyolországi sajtó.

Éljen Tabarnia! – skandálták a tüntetők Barcelonában a nem létező de Katalóniától függetlenedni akaró, fiktív állam hívei.

Katalóniától független, de Spanyolországhoz tartozó, fiktív Tabarniáért tüntettek Barcelonában vasárnap, a városi rendőrség adatai szerint mintegy 15 ezren, így ironizálva a katalán függetlenségi folyamaton.
 

Már nem olyan vonzó a függetlenség Katalóniában

A katalán vélemény-tanulmányi központ (CEO) felmérése szerint a szakadár területen csökkent azoknak a száma, akik támogatják, hogy az autonóm közösség Spanyolországtól független állammá váljon.

Katalán választás: a szeparatisták többséget szereztek

A szavazatok 98%-os feldolgozottságánál 5 mandátumos többséget szerezett az a három párt, amelyek Katalónia függetlenné válását tűzték ki célul.

Katalóniában bármi megtörténhet

Fej fej mellett haladnak az elszakadásért harcoló, valamint a spanyol egységet támogató pártok Katalóniában a december 21-i előre hozott választások előtt

Váratlan fordulat Katalónia ügyében

Visszavonta az európai elfogatóparancsot a volt katalán elnök ellen a spanyol legfelsőbb bíróság.

Megbánták a függetlenedést a katalánok?

Már több mint 1500 nemzetközi és spanyol vállalat menekítette ki központját Katalóniából, ami azt jelenti, hogy tetemes adóbefizetésük más provinciát fog gazdagítani.

Katalán vágyak: pénz és nacionalizmus

Spanyolországban az utóbbi években a katalán függetlenségi törekvések okozzák a legtöbb belpolitikai feszültséget

Katalónia és Spanyolország

Képtalálat a következőre: „spanyol parlament”
2017 október 27. történelmi nap volt Spanyolországban. A madridi Szenátus olyan alkotmányos lépésről szavazott, ami a spanyol állam intervencióját jelenti egy magas fokon autonóm régió esetében

Nem mindenki akar független Katalóniát

Több százezren tiltakoztak Barcelona utcáin vasárnap délután a független Katalán Köztársaság létrehozását célzó javaslat ellen.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja