.

Technológiai cégek adóztatásából oldaná meg Spanyolország a nyugdíjemelést

Nagyrészt a technológiai nagyvállalatok, például a Google vagy az Apple digitális szolgáltatásainak adóztatásából fedezné a spanyol kormány a nyugdíjaknak az infláció mértékével megegyező emelését

A spanyol miniszterelnök szerint a demokrácia győzte le az ETA-t

 
A Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezetet a jogállam fellépése és a demokrácia ereje győzte le - jelentette ki Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök az észak-spanyolországi Logronóban tartott sajtótájékoztatóján

Belgiumból építenék a jövőbeli katalán köztársaságot

Belgiumból építené a jövőbeli katalán köztársaságot a két legnagyobb függetlenségi párt - derül ki abból a tervezetből, amelyet csütörtökön tett közzé a spanyolországi sajtó.

Éljen Tabarnia! – skandálták a tüntetők Barcelonában a nem létező de Katalóniától függetlenedni akaró, fiktív állam hívei.

Katalóniától független, de Spanyolországhoz tartozó, fiktív Tabarniáért tüntettek Barcelonában vasárnap, a városi rendőrség adatai szerint mintegy 15 ezren, így ironizálva a katalán függetlenségi folyamaton.
 

Váratlan fordulat Katalónia ügyében

Visszavonta az európai elfogatóparancsot a volt katalán elnök ellen a spanyol legfelsőbb bíróság.

Háttérhatalmi törekvések, amikről nagyon keveset tudunk

Csak az halgassa meg a beszélgetést Drábik Jánossal, aki többre is kíváncsi annál, mint a mit a vezető tömegtájékoztatás a tudomására hoz.

Mi lenne a következménye a katalán függetlenségnek

Megroppanó gazdaság, csőd – mit okozna a katalán függetlenség?
Noha a katalán függetlenségi népszavazás totális sikert ért el, akár ki is kiálthatják a tartomány függetlenségét, de mindezt csak egyoldalúan.

Két új állam is születhet a közeljővőben

Két népnek fogyott el a türelme, nem akarnak várni, népszavazást tartanak a teljes függetlenségről, noha most is nagyfokú szabadságot élveznek

Nő a feszültség a katalán és a spanyol kormány közt

A spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette az október 1-jére kiírt katalán függetlenségi népszavazást, amit ennek ellenére a katalán kormányfő szerint mégis megtartanak.

Vitába szállok Ferenc pápával

"Az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest" - nyilatkozta hétfőn a Migránsok és Menekültek Világnapjával összefüggésben Ferenc pápa.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja