Váratlan fordulat Katalónia ügyében

Visszavonta az európai elfogatóparancsot a volt katalán elnök ellen a spanyol legfelsőbb bíróság.

Háttérhatalmi törekvések, amikről nagyon keveset tudunk

Csak az halgassa meg a beszélgetést Drábik Jánossal, aki többre is kíváncsi annál, mint a mit a vezető tömegtájékoztatás a tudomására hoz.

Mi lenne a következménye a katalán függetlenségnek

Megroppanó gazdaság, csőd – mit okozna a katalán függetlenség?
Noha a katalán függetlenségi népszavazás totális sikert ért el, akár ki is kiálthatják a tartomány függetlenségét, de mindezt csak egyoldalúan.

Két új állam is születhet a közeljővőben

Két népnek fogyott el a türelme, nem akarnak várni, népszavazást tartanak a teljes függetlenségről, noha most is nagyfokú szabadságot élveznek

Nő a feszültség a katalán és a spanyol kormány közt

A spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette az október 1-jére kiírt katalán függetlenségi népszavazást, amit ennek ellenére a katalán kormányfő szerint mégis megtartanak.

Vitába szállok Ferenc pápával

"Az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest" - nyilatkozta hétfőn a Migránsok és Menekültek Világnapjával összefüggésben Ferenc pápa.

A szenátus újabb szankciókkal hátráltatja az orosz-amaerikai viszony normalizálását

A törvényhozók az orosz lakosságú Krím-félsziget Oroszországhoz való visszacsatolása és a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt bizonyítatlan beavatkozás miatt szorgalmazzák az újabb szankciókat.

Vekerdy Tamás: Az állam engedelmes alattvalókat akar nevelni

A neves pszichológus évtizedek óta bírálja az oktatáspolitikát, azt mondja, most minden eddiginél rosszabb irányba tartunk, vissza a Rákosi-rendszer oktatáspolitikája felé.

Sorsdöntő lépést terveznek a katalánok

A katalán regionális kormányzat azt tervezi, hogy pénteken kiírja a régió függetlenségéről, Spanyolországtól való elszakadásáról szóló népszavazást, annak ellenére, hogy ez a spanyol kormány szerint illegális és alkotmányellenes.

A gibraltári kormány spanyol provokációról beszél

Egy spanyol katonai repülőgép berepült a gibraltári légtérbe, ami miatt a brit nemzeti légitársaság egyik gépének leszállását késleltetni kellett


 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja