Szíriában a helyzet fokozódikNő az esélye a török és szaud-arábiai csapatok szíriai beavatkozásának, derült ki a héten megtartott müncheni biztonsági konferencián.


Bassár el-Aszad szíriai elnök egy Damaszkuszban adott interjúban elismeri, hogy Törökország és Szaúd-Arábia hamarosan csapatokat küldhet az országba, de továbbra is bízik abban, hogy visszafoglalhatja a háború sújtotta Szíriát.  "Jelenleg a fő harc Aleppó és Törökország közötti útvonal elvágásáról szól, mivel Törökország a terroristák ellátásának legfőbb csatornája," - mondta Aszad.


Török katonák a szíriai határnál

Szaud-Arábia közben kifejezte azon szándékát, hogy szárazföldi csapatokat küldjön Szíriába, amely lépést az USA vezette koalíciónak el kellene fogadnia. Pénteken az ország külügyminisztere azt mondta, Szaúd-Arábia célja, hogy elmozdítsa Aszadot, miközben magabiztosan kijelentette, hogy ezt "el fogjuk érni." Adel al-Jubeir külügyminiszter Aszadot "egyetlen hatékony mágnesnek nevezte, aki vonzza a szélsőségeseket és terroristákat a régióban" azt állítva, hogy el kell távolítani a hivatalából, hogy helyreálljon a stabilitás.
(Eddig az Aszad elleni fellépés hivatalos oka az antidemokratikusnak kikiáltott rendszerének megszüntetése volt)


Az árnyék CIA figyelmeztet, hogy az orosz légierő bármilyen idegen inváziót képes megállítani Szíriában


A Stratfor, az amerikai hírszerzési agytröszt, melyet gyakran neveznek "árnyék CIA-nak" műholdas képeket hozott nyilvánosságra, melyek az orosz légierő felépítését mutatják a Hmeymim légibázison Latakiában, északnyugat Szíriában. Az agytröszt nyersen arra figyelmeztet, hogyha Törökország vagy Szaúd-Arábia megtámadnák a szíriai erőket, akkor "jelentős orosz légvédelemmel találkoznának."


A Stratfor jelentésében rámutat, hogy "amikor Törökország lelőtte az orosz Szu-24-es harci repülőgépet november 24-én, nem csak megkeserítette a kapcsolatokat Ankara és Moszkva között, hanem okot adott Oroszországnak arra, hogy felfejlessze légvédelmi képességeit Szíriában."


 
Egy héttel a Szu-24-es gép lelövése után orosz Szu-34-es vadászbombázók tűntek fel Szíriában, melyeket R-27-es levegő-levegő rakétákkal szereltek fel. Továbbá Oroszország fejlett föld-levegő rakéta rendszereket telepített Szíriába, köztük Buk rendszereket és a nagy hatótávolságú és kiváló képességekkel rendelkező S-400-as rendszert. Az S-400-as rakéta kilövők a Bassel al-Assad légibázis (Hmeymim) egy jól védett részén láthatók Latakia közelében.

"Oroszország fokozta légvédelmét, hogy megakadályozza más országok belépését a szíriai konfliktusba," - figyelmeztet a Stratfor elemzése. Egyre több jelentés szól arról, hogy Törökország közvetlen katonai beavatkozásra készül Szíriában

"Január közepén jelentések szerint Oroszország A-50-es korai légi előrejelző és ellenőrző repülőgépeket állított szolgálatba, melyek jobb helyzeti áttekintést nyújtanak, és fokozzák a légi reagáló képességet az ország egész területén. Továbbá az elmúlt hétvégén négy orosz Szu-35-ös fejlett légifölényt biztosító harci repülőgép érkezett Szíriába, és kezdett harci légi járőrözésbe."

"Végül a közelmúltban Pantsyr-S2 rendszereket telepítettek, amelyek egyesítik a rakétákat és a légvédelmi ágyúkat, melyeket a Bassel al-Assad légibázison készült felvételeken lehetett látni. Ezekkel valószínűleg a Pantsyr-S1 rendszereket cserélték le vagy egészítették ki, melyeket a műveletek korábbi szakaszában szállítottak," - jegyezte meg az elemzés.
 
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/aJpKJ--ZPq8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Stratfor végső soron figyelmeztet, hogy "egy ilyen kiterjedt jelenléttel Oroszország képes megakadályozni a Bassár el-Aszad elleni háborús erőfeszítéseket. Az Egyesült Államok és szövetségesei továbbra is végrehajtanak légicsapásokat az Iszlám Állam ellen, de a lázadók ellen előrenyomuló kormányzati erők orosz légi támogatása ezt nagymértékben hátráltatja."

"Törökország és Szaúd-Arábia már régóta igyekszik kiszorítani az Aszad kormányt, de minden olyan kísérlet, hogy egyoldalúan támogassák a lázadókat saját eszközeikkel, jelentős orosz légvédelemmel találná szembe magát."

Az agytröszt a maga részéről azt sugallja, hogy "az Egyesült Államok még ennél is jobban idegenkedik attól, hogy fokozódjon a feszültség Oroszországgal. Azzal a szándékkal, hogy az Iszlám Állam elleni harcra történő összpontosítás ne vesszen el, az Egyesült Államok nem kíván szembenézni az orosz légierővel Szíria egén."

újvilágtudat
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol