.

Zaragozában kezdék meg az új Opel Corza sorozatgyártását

Ünnepélyes keretek között legördült a szalagról az új Opel Corsa első sorozatban gyártott példánya a PSA Csoport spanyolországi gyárában, Zaragozában.

A búza helyett kifizetődöbb mandulát termeszteni Dél-Spanyolországban

Spanyolország a 2018/2019-es szezonban több mint 61.000 tonna mandulát takarít be, ez 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Környezeti problémát okoz a híres spanyol sonka termelése

A hivatalos adatok szerint a 46,5 milliós Spanyolországban elérte az 50 milliót a sertések száma. A környezetvédelem aggódik.

2020-tól elektromos autót gyárt az Opel Spanyolországban

A spanyolországi Figueruelasban működő üzemben készül majd az első elektromos Opel-modell 2020-ban – jelentette be Michael Lohscheller, az Opel/Vauxhall vezérigazgatója Madridban

Igen magas a spanyol államadósság

A spanyol államadósság több mint 1140 milliárd euró volt az elmúlt évben, és meghaladta a GDP 98 százalékát - derült ki a spanyol nemzeti bank (Banco de Espana) előzetes tájékoztatójából.

Adóbevallás mobilon, Spanyolországban

Spanyolországban az idén már mobiltelefonos applikáción keresztül is be lehet nyújtani a személyi jövedelemadó-bevallást; az alkalmazást szerdán mutatta be az adóhatóság Madridban.

Utolsókat rúgja a spanyol szénbányászat

Az egymás után bezáró bányák miatt lassan állástalanná és reményvesztetté válnak a szénbányász közösségek Észak-Spanyolországban.

Nem rózsás a spanyol munkanélküliek helyzete

Spanyolországban több mint 1,4 millióan vannak munka nélkül három évnél régebben - közölte a spanyol statisztikai hivatal Madridban, az aktív népesség körében végzett felmérés (EPA) alapján.

Jól teljesít a spanyol gazdaság

Az előző negyedévihez képest 0,8 százalékkal nőtt a spanyol bruttó hazai termék (GDP) az idei harmadik negyedévben - jelentette előzetes becslését a spanyol nemzeti statisztikai hivatal (INE) pénteken.

Túl a válságon

Egy Spanyolországban élő magyar hogyan látja a jelenlegi spanyolországi gazdasági helyzetet

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol