.

Átrendeződések a spanyol bankok helyzetébenTöbb nagyágyú is elhagyhatja a spanyol lakossági szektort.

A Banco Popular bejelentette, hogy a Citibank spanyolországi hitelkártya- és lakossági részlegének megvételéről tárgyal. Erről további részleteket nem árultak el a felek.

A Citi kis szereplőnek számít a mediterrán ország lakossági piacán, mindössze 45 fiókkal rendelkezik. Viszont 1,3 millió hitelkártyát bocsátott már ki, ezen a téren tehát erősebb - emlékeztet a Financial Times.

A Banco Popular bevásárlása komoly fordulat kezdetét jelezheti Spanyolországban, ahol 2008 után kifejezetten nagyot durrant az ingatlanlufi, s az egész bankrendszernek óriási gondot okozott az ezt követően kialakult recesszió.

A változás az elemzők által várt konszolidáció beindulását is jelentheti. Iparági szakértők szerint legfeljebb öt-hat nagyobb csoport uralhatja a jövőben a piacot, köztül a Santander, a BBVA, a Caixabank, a Banco Popular, a Banco Sabadell és a Bankia. Külföldi nagybankok helyi szárnyai azonban kifejezetten gyengének tűnnek, a Citi mellett a Barclays és a Deutsche Bank is aprócska hálózatot tart csak fenn. Korábbi lapjelentések szerint egyébként a brit óriás is a kivonulást tervezi - írja a napigazdasag.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol