.

Növekedtek az autó eladások SpanyolországbanVeszik a spanyolok az új autókat

Miközben a komoly gazdasági gondokkal és egyre nagyobb munkanélküliséggel küszködő Franciaországban csökkent az autóeladások száma decemberben, addig a gazdaságnövekedési pályára lépett Spanyolországban nőtt.

A francia autógyártók szövetsége, a CCFA adatai szerint decemberben 163 382 új autót értékesítettek, ami 6,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A rossz decemberi adat ellenére Franciaországban tavaly először nőttek az autóeladások 2009 óta, igaz csak minimálisan, 0,3 százalékkal 1,8 millióra.

Francois Roudier, a CCFA szóvivője azt mondta, hogy idén a tavalyival megegyező autóeladásra számítanak.

Több év recesszió után a tavalyi évet valószínűleg már gazdasági növekedéssel zárt Spanyolországban decemberben az új autók eladása 21,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ilyen jelentős éves szintű növekedésre 15 éve nem volt példa Spanyolországban. Tavaly összesen 855 308 új autót adtak el az országban, ami 18,4 százalékkal több a 2013. évinél és a legnagyobb növekedés 2010 óta – a spanyol autógyártók szövetsége, az Anfac adatai szerint.

Olaszországban, amely Európa negyedik legnagyobb autópiaca, tavaly 1,36 millió új autót értékesítettek, 4,21 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az előző hat évben csökkent az autóeladás Olaszországban. A Centro Studio Promotor olasz autópiaci kutatócég az idei évre az eladások 5,2 százalékos bővülésével számol.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol