.

A védőoltásokról általában: kitálal egy kutató

Az oltások kötelező jellege sajátos helyzetet teremt egy szabad országban, mert a közjóra hivatkozva kényszerítenek embereket arra, hogy esetleg akaratuk és belátásuk ellenére oltassák be magukat. 

Vége a nyárnak, vissza a ketrecbe!

A nyár a viszonylagos szabadság jegyében telt el. Lehetett utazni, még ha egyes helyekre csak  megszorításokkal, le lehetett venni a maszkokat, félelem helyett a szabadság érzete uralkodott el az emberekben.

Az oltás nem életbiztosítás

441 ember halt Magyarországon koronavírusban azután, hogy beoltották

Mi van az oltásellenesség hátterében?

Geert Vanden Bossche az oltás kampányról: “Úgy megyünk háborúba, hogy nem ismerjük az ellenséget, és azt sem, hogy miként működik a fegyverünk.”

A védőoltás mellékhatásaihoz köthetően 30 idős ember halt meg Norvégiában

Norvégiában harminc idős betegnél mellékhatások jelentkeztek a vakcina beadását követően, közülük tizenhárman meghaltak. További tizenhat halálesetet vizsgálnak. 

Védőoltások

A betegségek megelőzését célzó védőoltás ötlete 1796-ból származik. Edward Jenner brit gyermekorvos úgy gondolta, hogy azok a fejőlányok, akik már túlestek a tehénhimlőn (egy enyhébb betegségen), nem kaphatják meg a himlőt, ami halálos betegség.

Az oltások és az autizmus kapcsolata

Dr. Alvin H. Moss, a Nyugat-Virginiai Egyetem Egészségügyi Etikai és Jogi Központjának orvosa és professzora a Nyugat-Virginiai Szenátusi Oktatási Bizottságban válaszolt a gyermekkori védőoltásokkal kapcsolatos kérdésekre.

Higgadtan az oltásokról

Generációk nőttek fel abban a tudatban, hogy az oltások az orvostudomány legnagyobb vívmányai közé tartoznak, és hogy oltások nélkül évente ezrével, ha nem százezrével halnának meg az emberek.

Kanyaró elleni oltástól, 15 halott Dél-Szudánban

Tizenöt kisgyerek halt meg egy oltási kampányban Dél-Szudánban Állítólag a vakcinákat nem jól tárolták és nem is szakszerűen adták be - tudatta pénteken a jubai kormány.

Amit a kötelező oltásokról kötelező tudni

Az oltásokkal kapcsolatban minden évben fellángol a vita. Vajon mi okozza a vakcinák elleni bizalmatlanságot?

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol