.

A védőoltások biztonságossága: mitosz 

A védőoltások biztonságosságának mitosza címmel írt cikket  Dr.Jamie Deckoff-Jones: The Vaccine Safety Myth   Az írás bemutatja a vakcinálással kapcsolatos, de nem hangoztatott tényeket.  A ckk tartalmi összefoglalása alább, a teljes terjedelem , meg itt olvaható

 
 

A védőoltások biztonságossága nem más, mint  a köztudatba ültetett mitosz

A védőoltások bizonyítottan biztonságosak, hangoztatják minden fórumon, és ez a hit él az emberekben.  Igencsak meglepő amikor kiderül, hogy ez a hiedelem mennyire nélkülöz minden alapot..


Ugyan a média és a közegészségügyi propaganda folyamatosan azt sulykolja, hogy a védőoltások biztonságossága megkérdőjelezhetetlen, azonban az USA Legfelsőbb Bírósága nem is olyan régen, 2011-ben, "elkerülhetetlenül veszélyessé" nyilvánította őket. Vagyis a kötelező oltásokat be kell adni, de az elkerülhetetlen veszélyekkel jár.  Az oltások okozta esetleges szövődményekért az USA-ban a gyógyszeripari cégek helyett az állam vállalja a felelősséget.

A mellékhatások károsultjainak azt a kis hányadát, akiknek az oltás utáni szövődményei minden kétséget kizáróan a vakcínától származnak és ezt bizonyítani tudják, egy speciális "vakcina bíróság" kártalanítja. Ennek létrehozását a kártérítési igények megnövekedett száma indokolta.  A "Nemzeti Vakcinaszövődmény-kártérítési Program" keretében a kormány eddig 3 milliárd dollárt fizetett ki a maradandó egészség károsodások kompenzálására. Akik nem tudták cáfolhatatlanul bizonyítani az oltás és az utána megjelenő egészségi problémáik összefüggését, azok nem kaptak egy centet sem.

A The Washington Postban a napokban megjelent egy véleménycikk egy orvosi etikus tollából. A cikk írója szerint minden olyan orvosnak, akinek kétségei vannak a védőoltásokkal kapcsolatban, be kellene vonni az engedélyét. Egy múlt heti cikk pedig azt fejtegette, hogy a gyermekeiket nem beoltató szülőket börtönbe kellene zárni, vagy legalábbis be kellene perelni őket.
Ez a heves támadás az oltást ellenzők tábora ellen már nem is a betegségről szól, hanem arról az alapvető emberi jogról, hogy mindenki szabadon eldönthesse, mit enged be saját és gyermeke szervezetébe.

A Cohrane Együttműködés (egy nemzetközi nonprofit szervezet, aminek bizonyítákokon alapuló tanulmányai a legmagasabb szintű orvosi cikkeknek számítanak) legújabb elemzése alapján a MMR vádőoltással foglalkozó 5000 cikkből 139-et találtak, amelyek mélyebben foglalkoznak a támával, de ebből csak 31 felelt meg a tudományos kritériumaiknak.  Ebből 26 tanulmány nem a teljes népességet reprezentáló mintát vizsgált, hanem bizonyos csoportokat "kifelejtett" a statisztikából.
Összegzésül azt a megállapítást tették, hogy az oltás hatásosságát nem támasztják alá adatok: "Csalódottak voltunk, mert nem találtunk olyan vizsgálatokat, amelyek az oltás hatásosságát bizonyították volna nagyobb népességen vagy klinikai vizsgálatokban." -írják.
Az oltások hatásosságát mégis bizonyítva látják, mivel megszüntek azok a fertőző betegségek amelyek ellen beadták. Ezzel csak annyi a baj, hogy ezt  az összefüggést vizsgálatok nem igazolják.

Dr. Raymond Obomsawin az egészségügyi tudományok és az emberi ökológia doktora, elnöke a “Circle of Nations Institute of Life Sciences and Sustainable Development” fenntartható fejlődéssel és élettannal foglalkozó hawaii kutatási és fejlesztési kutatási csoportnak, nyílvánosan hozzáférhető statisztikai adatokból összeállított grafikonjai inkább azt mutatják, hogy a halálozással végződő fertőző betegségek rohamosan csökkenő trendjét a kötelező védőoltások bevezetése megtörte. Vagyis az oltás nem segíítette, inkább hátráltatta a kór legsúlyosabb következményének felszámolását.
 
http://www.costadelsolmagazin.com/sites/default/files/Rovatok/Eg%C3%A9szs%C3%A9g/V%C3%A9d%C5%91olt%C3%A1sok/Szam%C3%A1rk%C3%B6h%C3%B6g%C3%A9s.PNG

Az orvosi szakma tagadja az autizmus és a kanyaró, mumpsz és rubeola hármas oltás közötti kapcsolatot. Azonban a statisztikák azt mutatják, hogy az autista gyermekek számának növekedése párhuzamba állítható az MMR oltóanyag bevezetésével és elterjedésével.

DeStefano és munkatársai 2004-ben vizsgálták az MMR vakcína és az  autizmus összefüggéseit. (DeStefano es mtsi., 2004). Az egyik szerző védettséget kapott cserébe, mert elárulta, manipulálták az adatokat  Lényegében a színes bőrű gyerekek számát lecsökkentették a vizsgálatban, hogy elfedjék a 36 hónapos koruk előtt oltott afrikai amerikai fiúknál az oltás és a autizmus közti kapcsolatot. Az adatok újraelemzése szerint körükben 240%-kal nőtt az autizmus.
Eddig nem született egyetlen jól tervezett vizsgálat sem az oltott és oltatlan gyerekek összehasonlítására. 
Érdekes megfigyelés: az oltástól elzárkózó Amish gyerekeket elkerüli az autizmus. Ennek okát tudományosan nem vizsgálták.

Más problémák is felmerültek a tömeges oltások alkalmazásával szemben.

Az USA gyermekoltási programja 26 vakcinát ír elő egy éves kor előtt, ami a legtöbb a világon, mégis 33 országnak jobb a csecsemőhalandósági mutatója.  Amikor a nemzeteket öt csoportba soroltuk az oltások száma alapján (12-14, 15-17, 18-20, 21-23, és 24-26), akkor a csecsemőhalandóságot 98.3%-ban magyarázta az oltások száma, vagyis azokban az országokban, ahol több oltás beadását írják elő, nagyobb a csecsemőhalandóság.


Újabban felmerültek a kételyek a vakcínák gyártásával kapcsolatban is. A rágcsáló és madárszövetek, melyekben a vakcinákat kifejlesztik, fertőző állati retrovírusokat tartalmaznak, amelyekről azt gondolják, nem tudnak más fajokat megfertőzni, ám erre nincsenek egyértelmű bizonyítékok.

A gyártók által teljesen biztonságosnak hirdetett vakcínáknak sem a tesztelése, sem utóhatásuk vizsgálata nem megnyugtató. A független vizsgálatok nem igazolják a gyártók állításait, és utólag még a vakcinák tesztjeinek turpisságaira is fény derül.

Repedezik a gyógyszeripar fedhetettlenségébe vetett hít, halványodik az oltások biztonságosságának mitosza.


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol