.

Jóból is megárt a sok 

Jóból is megárt a sok


Már-már lerágott csont az oltás. Azonban rendszeresen napirendre kerül valamely hír, amely bizony több kérdést felvet az oly nagyon szorgalmazott kötelező és ajánlott oltásokkal kapcsolatban.
 
A hír: Vas-oxiddal lehet szennyezett az agyhártya-gyulladás (Meningitec), vérmérgezés elleni oltóanyag, így a hatóságok mindenkit arra kérnek, hogy vigyék vissza a kiváltott vakcinákat a gyógyszertárba!   hir.ma

Mint tudjuk, Magyarország mindig élen járt az egészségügy, és az állampolgárairól való gondoskodés terén. Igaz, már többször előfordult, hogy alapvető  felszerelésekre nem jutott pénz a kórházakban, de erről a gazdasági krízis tehet, nem az egészségügy. Azonban a vezetésnek mégis bizonyítania kell mennyire szívén viseli az emberek egészségét. Ennek egyik igen hatékony módszere a rendelet alkotás.
2013 végén pedig dr. Beneda Attila, az Egészségügyi Államtitkárság kabinetfőnöke hivatalosan bejelentette, hogy 2014. június 30-tól kötelezővé teszi az állam a PCV vakcinákat. Ezzel 11-re emelkedett (nem elírás, jól olvassák, tizenegy) a fertőző betegségek megelőzésére beadandó kötelező védőoltások száma. Ez azért is érdekes mert a 11-féle betegség közül 3, hivatalosan sem számít fertőzőnek…
A vakcina kötelezővé tételének okaként  Dr Beneda Attila azt hozta fel, hogy a szert a szülők 95 százaléka (hogy az adat honnan származik, a mai napig titok) úgyis beadatta gyermekének. Azért itt a rögtön felmerül a kérdés, ha úgyis beadatta, akkor minek kellett kötelezővé tenni?

Az egészséges társadalomért aggódó vezetés az elkövetkező generációk  érdekében rendelte el a kötelező védőoltások rendszerét. Azonban vannak olyan helyek, ahol az emberek egészsége úgy tűnik nem fontos és nem tettek kötelezővé semmiféle vakcínát. Vajon melyek lehetnek azok az elvetemült, felelőtlen országok, ahol ennyire nem törődnek a jövő nemzedék egészségével? Ezután kellő lenézéssel gondoljanak Anglia, Svájc, Németország, Svédország egészségügyi rendszerére, mivel itt  nem látták értelmét a kötelező oltásoknak.

Azok a magyar  anyukák, akik a kötelező 11 féle oltáson kívűl még további inyencségekre vágynak, további 8 +2 vakcínából válogathatnak. Ennek következtében az oltások kedvelői összesen 21 féle oltással kényeztethetik gyermekeiket.
Az oltások 14 fajtát csecsemőknek illetve két év alatti gyermekeknek kell beadni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy 21 szúrással letudhatjuk az egész védőoltás programot,  mert vannak köztük olyanok amelyeket az előírások szerint többször is meg kell ismételni, hogy a kívánt hatás létrejöjjön.

Ennyi még gombócból is sok, nem hogy "védő" oltásból. Szrencsére a feleslegesen alkalmazott medicínák olyan ritkák, mint a hazug politikusok, vagy a megtévesztő reklámok.

Természetesen ezek az oltások nem veszélyesek, hiszen a gyógyszergyárak hosszú kutatás, alapos tesztelés után  hozzák forgalomba a legnagyobb gondossággal csomagolt és készített termékeiket.

Ezen termékek iránt senkiben ne rettenjen meg a bizalom csupén azért, mert a GSK Infanrix vakcináit baktérium szennyezettség miatt 20 országból kellett azonnal visszahívni, vagy a HPV vakcínák jelentős részét üvegszilánk tartalmuk miatt leselejtezték, ráadásul a HPV védőoltás vezető fejlesztője dr. Bernard Dalbergue beismerte a vakcína hatástalanságát.
A Meningitec csecsemőoltások vakcínáit október 2-án vissza kellett hívni rozsdapor szennyezettség miatt. Ez is csak egy kivétel ami alapján nem szabad bizalmunknak meginogni a gyógyszergyárak és termékeik iránt.

Ahol fát vágnak, ott forgács is van, zárhatjuk le nagyvonalúan ezt a témát. Érdeklődve várjuk a következő kötelező oltás elrendelésének bejelentését.

P.R.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol