.

Légikatasztrófa a Róna utcában

A korabeli újságok nem írtak róla, pedig 1961-ben Budapestre zuhant egy sétarepülő. A hazai polgári repülés tragédiájáról új digitalizált képek kerültek elő.

561 éve halt meg V. László magyar király

1457. november 23-án halt meg Prágában V. (Utószülött) László Habsburg-házi magyar és cseh király, akinek neve leginkább Arany János balladája révén él a köztudatban

1848-as honvédek török szolgálatban

1850-ben,  Bem tábornok és az 1848-49-es magyar szabadságharc vele szolgáló honvédtisztjei és honvédjei sikeresen visszaverték az Aleppó keresztényeit megtámadó muszlim vallású arab lázadókat.

180 éve született Sissi

Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia karácsonyi baba volt. Nagyon szerette a magyarokat, nem csoda, hogy máig az egyik legnépszerűbb történelmi személy Magyarországon.

 

Az első benyomás Magyarországon

Közeli ismerősom egy év után újból ellátogatott Magyarországra. Az első mellbevágó benyomást a BARÁT-TRANSFER nevű cégtől előre megrendelt reptéri transzfer szolgáltatás adta.

A valóság nem igazolja vissza a kormány propagandáját a jobb életkörülményekről

Magyarországon dübörög a propaganda, miszerint az ország jobban teljesít mikozben 2 millió magyarnak van lakbér vagy rezsitartozása és 1 millió didereg otthonában

1956-ban Franco akarta megsegíteni a magyar forradalmat

Az eddigi ismertekkel ellentétben azonban 1956-ban nem maradt a magyar forradalom magára. Volt aki segítő kezet akart nyújtani országunknak.

Európa és a menekültek

Európa vezetői most ébredeznek, milyen súlyos helyzetbe navigálták magukat elhibázott külpolitikájukkal. Az előrelátás helyett most a menekültáradat kényszeríti szemlélet váltásra a politikusokat.

Élmények Magyarországon

Több éves távollét után, milyen élmények érhetik az embert a Balaton partján. Szubjektív beszámoló első része.

Az Osztrák-Magyar Monarchia megalakulása

148 éve, 1867. február 17-én jött létre az Osztrák-Magyar Monarchia, ezzel kezdetét vette az első világháborúig tartó, úgynevezett „boldog békeidők” korszaka.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol