.

Élmények MagyarországonAz első napok benyomásai

(1. rész)


Amikor több éves távollét után a külföldre szakadt hazánkfia ellátogat Magyarországra, leginkább azt figyeli mi változott, azon évek alatt, amíg nem volt itt.
Legelső beyomás a repülőtér. Ahogy a késő esti órákban a haszálatlan bútorraktárnak tűnő folyosón elhagyjuk a csomagkiadót a modern utasváróváróba jutunk. Amikor ezen is túl vagyunk kezdődik a kocsikázás a belváros felé. Az utak állapota nem sok változást mutat a hét évvel ezelőtti helyzethez képest.

Balaton felé haladva néhány felújított épület, a volt Skála áruház helyén épült Fájl:Bp. IX. Üllői út 121 lakóház 001.jpgbevásárlóközpont hívja fel magára a figyelmet. Az éjszakai üres utakon haladó kocsiból kitekintve a város többi része maradt olyan mint ahogy annak idején - szürke házaival, javítgatott útjaival együtt megszerettem és ahol több mint 59 évig éltem.

Látogatásom rövid egy hetét a Balaton mellett kívántam eltölteni. Másnapi első benyomásaim közé tartozott, hogy itt éppen olyan meleg van, mint amilyenből Costa del Solról, pontosabban a malagai reptérről elindultam. Harmincnégy - harmincöt  fok, tűző napsütés. A tópartra látogatók száma rekordot döntöget, a strandokon alig találni egy kifeküdni való szabad helyet.
Az éttermek, hamburgeresek, palcsintázók a strandok környékén egymást érik. Szórakozási lehetőségekből sincs hiány a veszprémi állatkert, a füredi aquapark és Balaton keleti medencéjének egyik felkapott turista látványossága a füzfői bob pálya, csak néhány a sok lehetőség közül.

A pálya első részét 2001 augusztusában adták  át. Tulajdonosa és üzemeltetője a Balatoni Bob Kft. azóta a rendelkezésre álló 20.000 m² alapterületen többféle szórakozási lehetőséget, - kalandpark, mászófal, kilátó - biztosít.  Az egymás mellől induló két 800 méter hosszú bob pálya 33 kocsija akár 40 kilométeres sebességgel tudja maga mögött hagyni a 39 méternyi szintkülönbséget.


Akik eddig netán nem értesültek  erről a lehetőségről, azokat mozgó reklámmal csábítják a pálya kasszájához

De nem nagyon kell az embereket csábítani, jönnek maguktól is. Már a nyitás után nem sokkal sorok várnak a beszállásra. A 800 méternyi pályát gyorsan befutja a kis bob, így a legtöbben több kört is mennek. A hozzátartozók pedig kilátóból figyelhetik szeretteik "száguldását"
Bobozás után irány a tópart, ahol újabb lehetőségek várnak a viz kedvelőire. A főzfői strandon egy kis wakeboard pálya várja vendégeit. Itt lehet deszkán, vagy kis gumi tutajon huzatni magunkat. Ennek is nagy sikere van a strand vendégei körében. Olyanok is vannak, akik csak ezért az élményért autóznak ide.

Az első napok benyomásai után meg kellett állapítanom, a tópart szolgáltatásai kellemes időtöltést biztosítanak az itt nyaralóknak.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china