.

Európa és a menekültek
Az amerikai politika kiszolgálása meghozta a menekülteket
 

A menekültek tömeges beáramlása Európába most már minden érintett országban gondokat okoz. Bajorország lezárta Ausztriávak közös határát, Ausztria hol lezárja hol kinyitja határát, Magyarország keritést épít és jogszabályokat hoz a menekültkérdés rendezésére.

A menekültek nagy része Szíriából jön ahol az amerikaiak által támogatott kormányellenes felkelők már több éve harcba állnak a kormányerőkkel. A konfliktus nem mai eredetű, de az Iszlám Állam megjelenése felerősítette a menekülthullámot.


Polgárháborúban megsérült lakóépület Szíriában

Magyarországon szeptember 15-én éjfélkor lépett életbe az új jogszabály, miszerint az illegális határátlépés bűncselekmény, amely börtönnel is büntethető, de nem tiltja a menekültek belépését és a menekült kérelmek beadását a az erre kijelölt határátkelő helyeken.

Minden jogszabály annyit ér, mint amennyit be tudnak tartatni belőle. Több tízezer menekültet nem lehet börtönbe csukni, és azt sem lehet gondolni, hogyha a határokon kívül maradnak akkor nem léteznek. Léteznek és egyre többen jönnek.

Erre már év eleje óta számítani lehetett, de egyik ország sem  készült fel a beáramló százezrek fogadására Nem építettek befogadó táborokat az embertömegek elhelyezésére, nem szervezték meg szállításukat, szinte minden intézkedést előkészítés nélkül, ötletszerűen hoztak. Magyarország például érdemi intézkedések helyett a sok vitát kiváltó, plakátkampánnyal várta a migránsokat, aztán amikor jöttek akkor kezdett el gondolkodni hogyan is kéne kezelni ezt a helyzetet.

A menekültek ellenőrizhetetlen tömegei miatt felborulni látszik a shengeni egyezmény a belső határok átjárhatóságáról. Európa vezetői most ébredeznek, milyen súlyos helyzetbe navigálták magukat elhibázott külpolitikájukkal. A menekültek áradatát elindító Közel-keleti konfliktust amerika külpolitikája tovább mélyítette, amit Európa vezetői hallgatólagos jóváhagyásukkal támogattak.

Menekültek érkeznek a müncheni Hauptbahnhofra

A szíriai polgárháborúban a felkelőknek nyújtott amerikai támogatás meggyengítette az oroszbarát Asszad kormány erőit, amit az Iszlám Állam kihasznált, így Szíriában is megvetette lábát.  Az Iszlám Állam ellen eredményesen harcoló kurdokat a NATO szövetséges Törökország szorongatja, ami felett a washingtoni vezetők szemet hunynak. A harcok sújtotta területről és Szíria más részeiből is most már tömegesen menekülnek az emberek, akik befogadására Európa nincs felkészülve.

Célba értek
 
A vezetők rövidlátó külpolitikája miatt a káosz átterjedt Európára. Az öreg kontinens politikusainak most már Európa érdekeiket kell védelmezni az amerikai külpolitika kiszolgálása helyett.

Ebben a helyzetben nem az a megoldás, ha Szíria 40 milliós lakossága áttelepül Európába, hanem a Szíriát megosztó és a polgárháborút kirobbantó külső érdekek elhagyása, a belső ellentétek elsimítása és közös fellépás az Iszlám Állam ellen.

Az előrelátás helyett most a menekültáradat kényszeríti szemlélet váltásra Európa vezetőit.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china