.

Magyarországon 500 ezer falusi ház vált lakatlanná
Magyarországon pusztulásnak indulnak a falusi házak, miután magukra maradnak bennük az idősek, majd meghalnak. Ha azonnal nem kelnek el az épületek, megállíthatatlan a romosodás, amely az egész falu ingatlanpiacára kihat.


Az elnéptelenedés főleg a 10 ezer lakos alatti falvakat, városokat jellemzi, de nem kivétel ebben sok megyei jogú város sem. Békés megyében 25 év alatt Mezőkovácsház régi a lakosainak a negyedét vesztette el, de Miskolc, ami egykor Magyarország második legnagyobb városa volt, Ózdnyi lakost,  veszített 1980 óta. Békéscsaba ez idő alatt a lakosainak a 10 %-át veszítette, de ebből a régióból költöznek el a legtöbben Budapestre, az ország nyugati részébe, vagy mennek külföldre dolgozni! A falvakban, városokban a redőnyök mozgatásával adnak egymásnak jeleket az emberek: figyelik az öregek, hogy a szomszéd reggelente ad-e magáról életjeleket. Veszélyes, ha a redőnyök hetek óta mozdulatlanul, vagy leengedve, vagy félállásban vannak, mert azt jelezheti: lakatlan a ház.
Az országban egyre több az üres ház a településeken: amint az idős emberek meghalnak, elhagyottá válik az ingatlan. Meghatározó, hogy a község, vagy falu milyen messze található egy várostól, el lehet-e adni gyorsan, vagy végképp menthetetlen az épület.

A legkisebb településeken amennyiben az örökösök nem tudják szinte azonnal eladni az ingatlant, tönkremegy. A településeken sok a régi építésű, belvizes ház, amelyek gyorsan düledezni kezdenek. Az örökösöket már az építési hatóság is felszólította a bontásra, bírságot róttak ki, mivel életveszélyesek, de hiába. A települések ingatlanpiacának még a válság is „jót tett" amiatt, hogy az olcsóbbá vált házak iránt többen érdeklődnek.

Félmillió lakatlan otthon
A 2011-es népszámlálás előzetes adatai alapján Magyarországon az elmúlt 10 évben közel 8 százalékkal, vagyis több mint 300 ezer darabbal nőtt a lakások száma. Mindeközben az előzetes adatok szerint megállapítható, hogy a jelenlegi 4,39 millió magyarországi lakásból mindössze 3,88 millió számít lakottnak, vagyis 500 ezernél is több a hivatalosan „nem lakottként" számon tartott lakások száma.

utitars2010.hu

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china