.

Az oltások és az autizmus kapcsolata2017 elején Dr. Alvin H. Moss, a Nyugat-Virginiai Egyetem Egészségügyi Etikai és Jogi Központjának orvosa és professzora a Nyugat-Virginiai Szenátusi Oktatási Bizottságban válaszolt a gyermekkori védőoltásokkal kapcsolatos kérdésekre.
 

A robbanásszerűen terjedő autizmus okairól számos elképzelés születet, de hivatalosan elfogadott magyarázat nincs. A kutatók közt szóba jöttek környezeti és genetikus hatások, génmódosított élelmiszerek, és nem utolsó sorban a védőoltások.
A gyermekek védőoltását egyre több országban teszik kötelezővé, és ezzel párhuzamosan az autizmus is egyre több országban jelentkezik.
A védőoltások kötelezővé tétele azon meggyőződésen alapul, hogy ha a lakosság többsége az oltások révén "immunissá" válik a betegségekre, akkor a betegségek felszámolhatók vagy legalábbis ellenőrzés alatt tarthatók.
Ez az oltásokat támogatók legfőbb érve annak ellenére, hogy semmilyen tudományos bizonyíték nem áll mögötte.

A kanyaró egy olyan példa, ahol ez az elmélet hamisnak bizonyul. A kanyaró elleni tömeges védőoltás kudarcait negyed évszázadon keresztül világszerte dokumentálták. Az ezzel kapcsolatban végzett vizsgálatok nem a vakcinázás kudarcára fókuszáltak, hanem azt próbálták bizonyítani, hogy ennek a kudarcnanak az egyes helyeken elmardt oltások az okai.

Dr. Lucija Tomljenovik, a Kolumbiai Egyetem szemészeti és vizuális tanszékének posztdoktori kutatója szerint "Az a megállapítás, hogy a magas szintű vakcinázás megakadályozza a betegség kitörését, nem egészen pontos, mivel a fertőző betegségek még a teljesen vakcinázott populációkban és az egyénekben is előfordulnak."


Dr. Alvin H. Moss,
 

Az autizmus spektrumzavar (a kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van) egy idegi-fejlődési rendellenesség, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg

Wikipédia


Azon a bizonyos év eleji meghallgatáson Mike Romano szenátor megkérdezte Dr. Moss-t: "Ismer-e olyan megbízható, felülvizsgált tanulmányt, amely összekapcsolja a gyermekkori autizmust az immunizációval?"

Dr. Moss válasza: "igen", majd azt állítja, hogy több mint 100 olyan tanulmány volt a kezében, amelyek közvetlenül és közvetve vizsgálják ezt a kérdést.

A vakcinázás és az autizmus összefüggését legtöbben a a Pediatrics nevű, elismert szakmai folyóirat 2004-es kiadásában megjelent cikke miatt vetik el. A szerzők, Frank DeStefano és William Thompson, tanulmányukban azt írták, hogy nincs összefüggés az oltások és az autizmus között. A cikk megjelenése után eltelt 10 év és megszólalt William Thompson lelkiismerete.  Elismerte: 'csalást követtünk el' ezzel a cikkel."

Ez a bejelentés azóta feledésbe merült, és a vakcinázásban érdekeltek továbbra is úgy tekintik ezt a tanulmányt, mint bizonyítékot arra, hogy az oltásoknak semmi köze az autizmus terjedéséhez.

A Lancet című tudományos folyóirat 2015 április 15-i kiadásában, mely az Egyesült Királyság vezető orvosi folyóirata, Richard Horton főszerkesztő merész kijelentést tett:

"A tudományellenes helyzet egyértelmű: a tudományos irodalom nagy része, talán a fele, egyszerűen nem igaz."

Ezt a lesújtó véleményt igazolta William Thompson, mikor elismerte az volt "a legmélyebb pont" a pályafutása során, amikor a nevét adta a tanulmányhoz, amelynek állítása szerint : "a bizonyítékok meggyőzőek arra vonatkozóan, hogy a kanyaró-mumpsz-rubeola vakcina nem okoz autizmust vagy az autizmus spektrum-rendellenesség különféle altípusait".
Továbbá azt is elismerte, hogy ő és a többi szerző "elhallgattak fontos tényeket", és hogy szégyenli amit tett, amikor "bűnrészességet vállalt" a hamis következtetések levonásában.

Mindezek ellenére továbbra is több országban (Magyarországon is) kötelező a kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) elleni védőoltás. Szomorú, hogy a főáramú média egyoldalú tájákozatatásának köszönhetően az emberek tobbségének eszébe sem jut megkérdőjelezni az oltóanyagok hatékonyságát. Ez így van azoknál a más területen dolgozó orvosoknál is akik nem kutakodnak az oltások témájában, mivel a továbbképzéseken csak azt a tudományt kapják, amelyet a gyógyszeripar finanszírozott.

Mindezt lehetővé teszi a gátlástalan gazdasági erő és a korrupt politika összefonódása. A MIT (Massachusetts Institute of Technology) borulátó előrejelzése szerint, ha minden így megy tovább, 2025-re minden második gyerek autista lesz.


A cikk adatai az ujvilágtudat bejegyzéséből származnak
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol