.

Az oltások és az autizmus kapcsolata2017 elején Dr. Alvin H. Moss, a Nyugat-Virginiai Egyetem Egészségügyi Etikai és Jogi Központjának orvosa és professzora a Nyugat-Virginiai Szenátusi Oktatási Bizottságban válaszolt a gyermekkori védőoltásokkal kapcsolatos kérdésekre.
 

A robbanásszerűen terjedő autizmus okairól számos elképzelés születet, de hivatalosan elfogadott magyarázat nincs. A kutatók közt szóba jöttek környezeti és genetikus hatások, génmódosított élelmiszerek, és nem utolsó sorban a védőoltások.
A gyermekek védőoltását egyre több országban teszik kötelezővé, és ezzel párhuzamosan az autizmus is egyre több országban jelentkezik.
A védőoltások kötelezővé tétele azon meggyőződésen alapul, hogy ha a lakosság többsége az oltások révén "immunissá" válik a betegségekre, akkor a betegségek felszámolhatók vagy legalábbis ellenőrzés alatt tarthatók.
Ez az oltásokat támogatók legfőbb érve annak ellenére, hogy semmilyen tudományos bizonyíték nem áll mögötte.

A kanyaró egy olyan példa, ahol ez az elmélet hamisnak bizonyul. A kanyaró elleni tömeges védőoltás kudarcait negyed évszázadon keresztül világszerte dokumentálták. Az ezzel kapcsolatban végzett vizsgálatok nem a vakcinázás kudarcára fókuszáltak, hanem azt próbálták bizonyítani, hogy ennek a kudarcnanak az egyes helyeken elmardt oltások az okai.

Dr. Lucija Tomljenovik, a Kolumbiai Egyetem szemészeti és vizuális tanszékének posztdoktori kutatója szerint "Az a megállapítás, hogy a magas szintű vakcinázás megakadályozza a betegség kitörését, nem egészen pontos, mivel a fertőző betegségek még a teljesen vakcinázott populációkban és az egyénekben is előfordulnak."


Dr. Alvin H. Moss,
 

Az autizmus spektrumzavar (a kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van) egy idegi-fejlődési rendellenesség, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg

Wikipédia


Azon a bizonyos év eleji meghallgatáson Mike Romano szenátor megkérdezte Dr. Moss-t: "Ismer-e olyan megbízható, felülvizsgált tanulmányt, amely összekapcsolja a gyermekkori autizmust az immunizációval?"

Dr. Moss válasza: "igen", majd azt állítja, hogy több mint 100 olyan tanulmány volt a kezében, amelyek közvetlenül és közvetve vizsgálják ezt a kérdést.

A vakcinázás és az autizmus összefüggését legtöbben a a Pediatrics nevű, elismert szakmai folyóirat 2004-es kiadásában megjelent cikke miatt vetik el. A szerzők, Frank DeStefano és William Thompson, tanulmányukban azt írták, hogy nincs összefüggés az oltások és az autizmus között. A cikk megjelenése után eltelt 10 év és megszólalt William Thompson lelkiismerete.  Elismerte: 'csalást követtünk el' ezzel a cikkel."

Ez a bejelentés azóta feledésbe merült, és a vakcinázásban érdekeltek továbbra is úgy tekintik ezt a tanulmányt, mint bizonyítékot arra, hogy az oltásoknak semmi köze az autizmus terjedéséhez.

A Lancet című tudományos folyóirat 2015 április 15-i kiadásában, mely az Egyesült Királyság vezető orvosi folyóirata, Richard Horton főszerkesztő merész kijelentést tett:

"A tudományellenes helyzet egyértelmű: a tudományos irodalom nagy része, talán a fele, egyszerűen nem igaz."

Ezt a lesújtó véleményt igazolta William Thompson, mikor elismerte az volt "a legmélyebb pont" a pályafutása során, amikor a nevét adta a tanulmányhoz, amelynek állítása szerint : "a bizonyítékok meggyőzőek arra vonatkozóan, hogy a kanyaró-mumpsz-rubeola vakcina nem okoz autizmust vagy az autizmus spektrum-rendellenesség különféle altípusait".
Továbbá azt is elismerte, hogy ő és a többi szerző "elhallgattak fontos tényeket", és hogy szégyenli amit tett, amikor "bűnrészességet vállalt" a hamis következtetések levonásában.

Mindezek ellenére továbbra is több országban (Magyarországon is) kötelező a kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) elleni védőoltás. Szomorú, hogy a főáramú média egyoldalú tájákozatatásának köszönhetően az emberek tobbségének eszébe sem jut megkérdőjelezni az oltóanyagok hatékonyságát. Ez így van azoknál a más területen dolgozó orvosoknál is akik nem kutakodnak az oltások témájában, mivel a továbbképzéseken csak azt a tudományt kapják, amelyet a gyógyszeripar finanszírozott.

Mindezt lehetővé teszi a gátlástalan gazdasági erő és a korrupt politika összefonódása. A MIT (Massachusetts Institute of Technology) borulátó előrejelzése szerint, ha minden így megy tovább, 2025-re minden második gyerek autista lesz.


A cikk adatai az ujvilágtudat bejegyzéséből származnak
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china