.

Az óceánjáró nem állt meg

A tragikus budapesti hajóbaleset után négy nappal Velencében is  baleset történt. Turistahajónak ütközött az irányíthatatlanná vált hatalmas tengerjáró

A Kanári-szigetekről hordóban indul Amerikába

Hordóformájú eszközben, a hullámokon sodródva akar átkelni az Atlanti-óceánon a 71 éves francia Jean-Jacques Savin

Banális hiba miatt csúszik a spanyol tengeralattjáró hadrendbe állítása

Ismét el kellett halasztani a spanyol hadiflotta új tengeralattjárójának a hadrendbe állítását, mert a vízi jármű nem fér be a számára épített dokkba.

Az elfeledett kínai nagy armada

Cseng Ho 317 hajóból álló ún. Kincses Flottájával, közel 28 ezer emberrel a fedélzetén, 1405. július 11-én indult el első útjára, amelyet haláláig még hat további expedíció követett.

Önkéntes matrózokat keresnek egy XVII. századi spanyol galleon korhű másolatának fedélzetére.

A sikeres pályázók a vitorláson esznek, laknak és dolgoznak majd, miközben megtanítják őket a „kalózkorszak” hajózásának alapjaira.

A kikotői mólónak futott egy komp a Kanári-szgeteken

A Kanári-szigetek partjainál, Puerta de la Luznál, egy komp a partnak ütközött. Egyes híradások szerint tizenhárom sérültje van a balesetnek.

Ez a jacht forgatja fel a hajótervezést

Nem nagyon emlékszünk a közelmúltból olyan jachtra, ami annyira forradalmian közelítette volna meg a dizájnt, mint a piramist idéző Tetrahedron Super Yacht.

Ha viharos a tenger, építs alagútat

A vikingek is inkább a szárazföldet választották, hogy elkerüljék a viharos tengerszakaszt, amit most alagúttal old meg a norvég kormány.

57 éven keresztül szolgált a világrekorder repülőgép-hordozó

A falklandi háborúban még Hermes néven a Brit Királyi Haditengerészet kötelékében működött, majd 1987-ben India vásárolta meg és csak most vonták ki a szolgálatból.

Időzített bombaként ketyeg a tenger mélyén a szovjet kor atomtengeralattjárója

Szomorú véget ért a szovjet kor 1963-ban vízre bocsátott atomtengeralattjárója. A Barents-tenger mélyén várja sorsa beteljesedését, a teljes elrozsdásodást. A rajta lévő sugárzó üzemanyag hatalmas környezeti károkat okozhat.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja