.

A londoni piros busz

Az embereknek Londonról leginkább a piros telefonfülke, a Bobbynak nevezett rendőrök, a Buckingham-palota előtt őrködő angol királyi testőrség és a a piros emeletes buszok jutnak eszükbe.

Londonban megtalálták az első szinházat, ami 453 éve épült

A feljegyzésekből már ismert Red Lionról (Vörös Oroszlán) úgy vélték, ez lehetett az első Erzsébet-kori színház, amelyet kifejezetten előadások céljából építettek, helyszíne azonban régóta vitatott volt.

A londoni cstornarendszer titkai

Több mint 2000 kilométeres hosszával, vasúti alagút átmérőjű ágaival az 1859-től kezdve kiépülő londoni csatornarendszer a viktoriánus kor egyik legjelentősebb mérnöki teljesítménye.

Birkák London belvárosában

Az 1920-as és 1930-as években a brit fővárosban teljesen megszokott volt, hogy birkanyájakat „vezényelnek” a közparkokba.

Áramtermelő járda Londonban

Londonban interaktív lapokkal fedtek egy kis járdaszakaszt, hogy energiatermelő „okos utcává" alakítsák azt.

Tűzveszélyesek a toronyházak Nagy-Britanniában

A június közepi londoni tűzvész óta eddig megvizsgált toronyházak épületburkolati mintái közül egyik sem felelt meg az előírásoknak a hatósági tűzbiztonsági próbákon

Képeken a londoni ATM trükk

A napokban számos pénzügyi csalásra derült fény. A szélhámosok leleményessége nem ismer határokat, ravasz trükkökkel szereznek adatokat számlánk megkopasztásához.

Több mint 700 ezer fontért kelt el London egyik legkissebb háza


A londoni ingatlanpiacon vannak különösen apró házak, de ez a 27 négyzetméteres csöppség igen jó környéken van, ami az árában is megmutatkozott.

Templomból uszoda

Amikor egy templomból kifogynak a hívők, felmerül a kérdés, mire lehet hasznosítani. Londonban uszodává alakították ezt az épületet.

 

Leáll a Big Ben órája

GettyImages-453814810
Az épület és a szerkezet olyan állapotban van, hogy minél hamarabb meg kell kezdeni a közel 40 millió fontba, átszámítva majdnem 17 milliárd forintba kerülő javítási munkákat.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol