.

Megtalálták Hasfelmetsző Jack-et, a több mit egy évszázados londoni gyilkosságsorozat tettesét
Egy amatőr detektív oldotta meg az utóbbi évszázad legnagyobb kriminalisztikai rejtélyét. DNS vizsgálat segítségével azonosította Hasfelmetsző Jacket.


1888 őszén legalább öt brutális gyilkosságot hajtottak végre London Whitechapel negyedében. Azóta könyvek és filmek százai próbálták kideríteni, ki lehetett a tettes. Leggyakrabban hat lehetséges gyilkost emlegettek.

Az egyik áldozat, Catherine Eddowes holtteste mellett találtak egy sálat, amelyet megvizsgáltak, és kiderült, hogy nem csupán az asszony vére van rajta, de tartalmazza a gyilkos DNS-ének maradványait is.

Ez az után derült ki, hogy egy 48 éves üzletember, Russell Edwards megvásárolta egy árverésen a sálat. dr. Jari Louhelainen molekuláris biológus, biokémikus segítségével, aki a szenzációról beszámoló Daily Mail szerint világszerte szaktekintélynek számít a régi bűnügyekhez kapcsolódó genetikai nyomok elemzésében.
Louhelainennek sikerült DNS-t kinyernie a sálhoz tapadt anyagból, amelyet összehasonlítottak az egyik gyanúsított leszármazottjainak a DNS-ével – és tökéletes egyezést találtak.

Hasfelmetsző Jack tehát Aaron Kosminski volt. A Lengyelországban született fodrász Whitechapelben élt, alig kétszáz méterre a harmadik gyilkosság helyszínétől a nővérével és két fivérével. 23 éves volt a gyilkosságok elkövetése idején. Már az gyilkosságok idejében gyanús volt, de nem volt bizonyíték ellene. Mentális problémái miatt elmegyógyintézetbe zárták, ott halt meg 1919-ben.

Az eddig rejtélyes esemény története

Forrés: Origo.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol