.

Telefonfülkéből telefontöltő 

A telefonfülkék a világ minden táján szépen lassan feleslegessé válnak, de vannak városok, ahol nagyon hozzánőttek a városképhez, és nem akarják egyszerűen elengedni őket.

 
New Yorkban van fülke, amelyikből ingyenes könyvtár vagy wifi-hotspot lett, Oszakában aranyhal-akvárium, Londonban pedig most megjelentek a mobiltöltő-állomások a fülkékbe építve.

solarbox

A Solarboxnak nevezett modell első példánya a Tottenham Court Road-on bukkant fel októberben, és hatalmas sikere lett, mára már napi 80 ember tölti ezekben fel telefonját. A töltő használata teljesen ingyenes, és napenergiával működik. A sikeren felbuzdúlva idén még 10 újabb fülke alakulhat át a városban.

 

A Solarbox megálmodói, Harold Craston és Kirsty Kenney három szempontot hoztak fel, hogy miért fontos ez a projekt:


"egyrészt, hogy a fülkékhez már régóta csak antiszociális viselkedés párosult, nagyon rég nem gondolt rájuk senki sem úgy, mint valamire, ami a közjónak szolgálhat. A másik szempont, hogy a telefonjaink akkumulátorainak élettartama még mindig sehol nincsen a kívánatoshoz képest, és sokszor egyáltalán nem könnyű a városban találni egy helyet, ahol tudunk tölteni. Harmadrészt pedig, minderre egy környezetbarát módszert akartak kifejleszteni. Ebből lett a napelemes megoldás behelyezése a városi tér közepére."

Most pedig az a tervük, hogy ha sikeresek lesznek a londoni helyszínek, akkor más városokba is átköltöznének a fülkékkel. (via CityLab)

 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol