.

Templomból uszodaAmikor egy templomból kifogynak a hívők, felmerül a kérdés, mire lehet hasznosítani. Londonban uszodává alakították ezt az épületet.

 

Láttunk már spanyol templomot gördeszkás paradicsommá átalakítva, de a visszafogottságukról ismert angoloknak se kell messzire menniük, ha egy szakrális épület újrahasznosításáról van szó. Ennek a vöröstéglás templomnak London Redbridge nevű kerületében elég érdekes titka van: kívülről úgy néz ki, mint bármelyik másik hasonló intézmény, de aki belép az ajtón, egy uszodában találja magát. Bizony, a főhajóban az egykori padok helyét ma egy 25 méteres medence foglalja el, az oltárhoz pedig jakuzzi került. És ezzel nincs vége a furcsaságoknak, balra tőle egy gőzkabint alakítottak ki, a gyóntatószékből szauna lett, az emeleten pedig egy jól felszerelt edzőteremben izzadhatnak a vendégek úszás előtt vagy után.

 A Virgin Active lánchoz tartozó klubba nem olcsó a belépő, 35 fontért (kb. 12600 forintért) lehet csatlakozni, a havi bérlet pedig 96 font (kb. 35 ezer forint), de a helyszín tényleg nagyon lenyűgöző és különleges, hiszen a felújítás során nagyon sok elemet megőriztek - írja a Daily Star.

A története is érdekes

A templom egy 1893-ban alapított elmegyógyintézethez tartozott, a Claybury Hospital azonban 1995-ben bezárt, és  luxuslakásokat alakítottak ki az épületekben. Az új lakók szerettek volna edzőtermet is, a kivitelezők választása pedig az egykori, már régóta nem használt templomra esett.

 

https://twitter.com/Heritage1st/status/760112898278645760/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol