.

Szinészek az ebola tudósításokban
Félelemkeltés szinészi segédlettel


Sokan még mindig szó szerint elhiszik amit a hírek kiagyalói tudatni akarnak a tömegekkel. A legújabb átverésre az ebola járvány által sújtott országok adják a lehetőséget.
Az ebola fertőző betegség ami ellen természetes úton is lehet védekezni, de úgy tűnik a felvilágosítás helyett a pánikkeltés a cél.  Jelenetek megrendezése, valótlan helyzetek bemutatása a média specialitása.

Az ebola szürnyű hatásáról a CNN is készített riportokat. Az egyik jelenetben bemutatott egy kínok közt fetrengő afrikai férfit, akinek rokonai töltik az életmentő vizet a szájába, mert önmaga már arra is képtelen. Aztán megjelennek teljes védőfelszerelésű emberek, akik valamely anyagot permeteznek szét a földön. Ilyenkor a félelemtől összeszorul a gyomrunk és arra gondolunk, mi nem akarunk ilyen helyzetbe kerülni.

Ezt hívják az emberek manipulálásának Ami mást mutat mint amit el akarnak velünk hitetni a bemutatott képsorokkal azokat a részeket kihagyják riportból.
Igy ha valaki megnézi az ebola szörnyű hatásátbemutató és az internetre felkerült videót, meglepődik, mikor a megrendezett jelentet végén az előbb még haldokló férfi felül, és nézi, ahogy elvonulnak a jelenet szereplői. Egy másik videóból kiderül, a "haldokló"  fizetett színész, a permetezett fertőtlenítőszer pedig tiszta vízből állt. (Az legalább nem ártalmas)

Ilyenkor elgondolkodik az ember. Ez mire jó? Ezek a sorozatos képi riportok, valamint az ebola "megállíthatatlan" terjedéséról szóló hírek vajon kiknek a malmára hajtják a vizet? Vajon kinek származik nyeresége a félelemkeltésből?
Nem kell találgatni: a gyógyszergyáraknak.
A kellő lélektani pillanatban piacra dobott védőoltásért sorba fognak állni az emberek. Addig meg csak rémüldözzenek!

Ebben a videóban beszélnek a nagy ebola átverésről.
 


Itt pedig a  New York Times eredeti felvétele. (Ennek a végén ül fel a "halálos beteg")
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja