.

Mikor másik ember tér vissza a kómábólSZÍNES HÍREK

Sokan elfogadják, de még többen kétlik a reinkarnáció létezését. Azonban vannak olyan esetek, melyeket a modern orvostudomány sehogyan sem tud megmagyarazni. 

Ezek közül az egyik, 2010 áprilisában Horvátországban, történt.
Egy 13 éves lány  24 óráig volt kómában, majd amikor felébredt, nem horvátul, hanem német nyelven kezdett el folyékonyan beszélni.
A horvát Knin városában élő tinédzser nemrég kezdett el németül tanulni az iskolában, és azért, hogy jobban menjen neki, német könyveket olvasgatott és német tévéadókat nézett.
A lány vérmérgezést kapott és egy napra kómába esett. Miután felébredt, nem bírt megszólalni horvátul, viszont tökéletesen beszélt németül.

A spliti kórház orvosai azt mondják, olyan különös az eset, hogy több szakértő is megvizsgálta a lányt, de egyik sem tudott választ adni, mi váltotta ki nála ezt a változást.
 
A kórház igazgatója hangsúlyozta: soha nem lehet tudni, hogyan reagál az agy egy ilyen trauma után. Szakértők megemlítik, előfordult már olyan eset, hogy valaki a kómából felébredve idegen nyelven kezdett beszélni, akár még olyan bibliai nyelven is, mint a babiloni vagy az egyiptomi.

A másik rejtélyes eset Angliában történt, ahol egy hat éves kisfiú visszaemlékezett előző életére, előző szüleire és a házra amelyben laktak. A házat elbeszélése alapján meg is találtak. A reinkarnáció hívei szerint, ritka az az eset, amikor ilyen rövid időn belül következik be az újjászületés.

A reinkarnáció hívei szerint, amikor valaki kómából felébredve addig egy általa nem beszélt nyelven szólal meg, azt jelenti lélekcsere történt. Ilyenkor a lélek már teljesítette erre az életre vállalt feladatát, és testét átengedi egy másik léleknek. A másik lélek, aki valamely baleset, vagy más váratlan esemény miatt távozott az előző testéből itt folytathatja fejlődését és nem kell újból végigélnie a gyerekkort.

Az esettel foglalkozó orvosok ilyen elméleteket természetesen nem fogadnak el, de tény, hogy arról fogalmuk sincs mi történt.

Az Inforádió cikke alapján

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja