.

Már a zenében is ott az összeesküvés?
Egyre szélesebb körben terjednek a konspirációs, ismertebben nevén az "összeesküvés" teóriák. A konteósok (konspirációs teória) hívei, beszélnek politikai, gazdasági, vagy más titkos csoportokról, melyek tevékenysége hihetetlennek tűnik az átlagpolgár előtt, így azok nem is foglalkoznak velük. Néha azonban kiderül, a szóbeszéd nem is szóbeszéd, hanem valóság.
Úgy gondoltam a zene kívül esik ezeken a teóriákon, de tévedni emberi dolog.

A zene hozzátartozik az emberiség történelméhez. A zenének már az ókorban is nagy jelentőséget tulajdonítottak. Gondoljunk csak a szirének dalára, aminek hatására elcsábultak a
tengerészek és a vízbe vetetteék magukat, vagy Jerikó falait ledöntő harsonaszóra, vagy a törzsi varázslókat extázisba segítő dobok hangjára.
A zene okozhat jó kedvet, szomorúságot, és zavarodottságot.
A zene alapja a különböző magasságú hangok rezgése. Az 1953-ban elfogadott ISO szabvány szerint a normál zenei "A" hangra előírt rezgésszám 440Hz.


Miért pont 440 Hz?

Nem mindig volt ez így. Az archaikus Egyitomban, az ókori Görögországban kiásott hangszerek 432 hz-re vannak optimalizálva. A reprodukált hangszerek akkor szólnak a legszebben, ha ezeken a hangszereken az "A" hang 432 Hz-en rezeg.
Verdi is ezt a hangolást használta, ezért az így hangolt hangszerekkel játszott műveknél Verdi hangolásról beszélnek.

Jó-jó, de mindez hogyan kapcsolódik a 440 Hz-hez? Hát pont az a probléma, hogy sehogy.
 
A DNS másolási frekvenciája és a Föld alap rezonanciája is 8 Hz. Ez utóbbit Schumann rezgésként ismerik. Amennyiben a zene alapja a korábban említett 432 Hz, akkor az egyvonalas “C” hang frekvenciája 256 Hz, amely a 8 Hz-es természetes frekvenciának öt oktávval magasabb felharmonikusa. Így a zene, amit hallgatunk, összhangban lesz ezekkel a testünket és környezetünket felépítő rezgésekkel.

Ezzel szemben, ha a referenciapontunk 440 Hz, akkor függetlenül attól, hogy milyen stílusú zenét játszik vagy hallgat valaki, mindenképpen egy disszonanciát hoz létre a zene, önmaga és a természet között. Ez a disszonancia pedig gyengít fizikailag és mentálisan, még akkor is, ha nem is tudunk róla.
 
 
440 Hz                                                                          432Hz
 
Joseph Göbbels, náci propaganda miniszter 1939-ben egy zenei konferencián javasolta 440 Hz-re a zenei "a" hangot. Az akkori időkben nem kellett nagy ellenállást legyőznie javaslata keresztülviteléhez. A következő években Európa átált a 440 Hz alapú zenére majd a 40-es évek végére amerika is.
A háború után, a zenész szakmából, de azon kívül is sokan tiltakoztak a Verdi hangolás háttérbe szorítása miatt, de érveik süket fülekre találtak.

len-horowitzDr. Leonard Horowitz "Zenei Kultusz Kontroll" című tanulmányában azt írja: "A zenei ipar ezt a megszabott tulajdonságú frekvenciát arra használja, hogy az embereket nagyobb agresszió, pszichoszociális nyugtalanság felé 'terelje', és ez az érzelmi stressz az embereket fizikai betegségekre hajlamosítja."
 
L.C. Vincent egyenesen ezt mondja: "A 440 Hz egy természetellenes hangolási frekvencia szabvány, mely eltávolítja a szent rezgések szimmetriáját és felhangjait, hadat üzenve a nyugati ember tudatalatti elméjének."

Nikola Tesla kicsit általánosabban fogalmazott:  "Ha meg akarod találni az Univerzum titkait, gondolkodj energiákban, frekvenciákban és rezgésekben!"

A frekvencia és a rezgés fontos rejtett erő, mely befolyásolja az életünket, egészségünket, társadalmunkat és világunkat. A Kimatika tudománya (vagyis a láthatóvá tett hangok és rezgések tanulmányozása) azt bizonyítja, hogy a frekvencia és a rezgés a fő kulcsa és szervezési alapja minden anyag és élet teremtésének ezen a bolygón.

Ezek után felmerül a kérdés: Ha ennyi negatívuma van a 440 Hz alapú zenének, akkor miért pont ezt választották? Vajon igazuk van az összeesküvés hívőknek és ez megint valamilyen emberiség elleni ármánykodás, vagy a fent leírt hatások csupán a véletlenek kellemetlen összejátszása?

Digitálisan a 440 Hz-es hangolású zene könnyen lejátszható 432 Hz-en, ehhez csupán olyan hangszerkesztő/lejátszóprogramra van szükség, amely a felvétel mintavételi sebességét változtatni tudja. A 432 Hz-re való áthangoláshoz a hangfelvétel sebességét/magasságát 1,852%-kal kell csökkenteni.
 

új világtudat cikke alapján


Konteo =  Konspirációs teóriák
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja