.

Hajmeresztő törvényjavaslat MagyarországonVekerdy Tamás a kormány javaslatáról:

"Dilettáns emberek embertelen elgondolásai"

Egy kormánypárti javaslat szerint akár "a gyerek családból való kiemelésével is sújtható lenne", ha a szülők nem működnek együtt az óvodával vagy az iskolával.

Erről jövő héten szavaz a parlamentben, Vekerdy Tamás pedig a TASZ-nak mondta el, hogy mit gondol a javaslatról:<iframe width="664" height="473" src="https://www.youtube.com/embed/BP2Yi43l940" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Selmeczi Gabriella és Horváth László fideszes képviselők októberben módosító javaslatot nyújtottak be a gyermekvédelmi törvényhez, amelyben súlyos veszélyeztetésnek minősítenék, ha a szülők “a gyermek gondozása tekintetében” nem működnek együtt a bölcsődével, az óvodával vagy az iskolával. Ugyanígy, minden további bizonyíték nélkül is súlyos veszélyeztetésnek számítana, ha a szülők nem engedik be a házukba a védőnőt, a háziorvost vagy a gyermekorvost. Súlyos veszélyeztetés pedig alapja lehet a gyermek azonnali kiemelésének is.

“Nálunk a felső tagozaton általában 3-4 szülő jön el az értekezletre” – mondta egy háromezer fős, hátrányos helyzetű településen levő iskola tanára
A megkérdezett tanárok szerint két kifutása lehet a dolognak. Az egyik, hogy a szabálykövető iskolák és tanárok feljelentgetésekbe kezdenek, ami oda vezet majd, hogy az iskola és a szülők közt még inkább megromlik a kapcsolat. “A másik, hogy a mi környezetünkben az iskola most is egy szükséges rossznak számít, ami így csak még rosszabb lesz. Egyáltalán nem fog együttműködésre sarkallni” – mondta a már idézett tanár, aki egyben igazgató-helyettes is.

 


Források:
http://444.hu/2016/11/04/kimarad-par-szuloi-es-viszik-is-a-gyerekeket
http://444.hu/2016/12/07/vekerdy-tamas-a-kormany-javaslatarol-dilettas-emberek-embertelen-elgondolasai

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol