.

A Föld lehül, állítja 8 nagy egyetemA Kormányközi Klímaváltozási Bizottság (IPCC) felkérte a tudósokat, hogy határozzák meg az elmúlt 10.000 év hőmérsékleti változásait a következő klímaváltozáshoz kapcsolódó éves jelentéshez.Az elmúlt 10 000 év adatainak elemzéséből igen érdekes következtetéseket lehet levonni, derül ki az egyetemek elemzéseiből.

Zhengyu Liu, a Wisconsin Egyetem légköri és óceáni tudományok professzora a jelenlegi helyzettel kapcsolatban a következőeket nyilatkozza :

A megfigyelési adatok arra utalnak, hogy a Föld hűl, miközben a fizikai tapasztaltok ennek az ellenkezőjét mutatják."

Liu több más akadémia professzorával dolgozott együtt, hogy megértsék a bolygó általuk diagnosztizált hűlését. Az együttműködő egyetemek:
  • Rutgers Egyetem 
  • Nemzeti Légkörkutató Központ 
  • Alfred Wegener Intézet Sarki és tengeri kutatás 
  • Hawaii Egyetem
  • Reading Egyetem
  • Kínai Tudományos Akadémia 
  • Albany Egyetem
A mai helyzetet Holocén hőmérsékleti talánynak nevezték el, mivel párhuzamot mutat egy Halocén korban lejátszódó időjárási ciklussal, amit nem tudnak megmagyarázni.
"A közelmúlt éves globális hőmérsékleti rekonstrukciója ugyan azt mutatja, mint a korai Holocén kori változások. Ekkor a melegedést egy lehűlés követte a Holocén közepétől egészen a végéig."
"Ez a mostani globális lehűlés rejtélyes, mert ellentétes a várt és szimulált globális felmelegedési tendenciával. "
"A újra kell gondolni a Halocén kori lehülés okait és a szimulációs programokban előrejelzett felmelegedéstől eltérő jelenlegi helyzet közötti ellentmondást. Ez azt jelzi, hogy jelentős torzítások vannak  a jelenlegi éghajlat modellezésében."
A borúlátó tudósok körében állandósult a mítosz, amely szerint 97%-os egyetértés van a klímakutatók között, miszerint az ember okozta klímaváltozás valós, és hogy a Föld melegszik.

Ugyanakkor John Cook, a Queenslandi Egyetem Globális Változások Intézetének klímatudósa adatokat hozott nyilvánosságra, melyek azt mutatják, "hogy csupán elenyészően kis hányadát publikálták azoknak a tanulmányoknak, melyek elutasítják a konszenzust az emberi eredetű globális felmelegedést illetően."

Ezt a jelentést azonnal megtámadták.

Alastair McEwan a Queenslandi Egyetem alkancellárja megvédte kollégáinak állítását a globális felmelegedésre vonatkozó konszenzus létéről, és a közreadott anyagok teljességéről.
"A Queenslandi Egyetem csak azokat az adatokat tartotta vissza, melyek alapján a kutatásban résztvevők azonosíthatók, akik névtelenségük megőrzésének feltételével vettek részt a kutatásokban. Ezek a feltételek nem ritkák a tudományos kutatásban, és a titoktartási kötelezettség megszegése visszatarthatja az embereket attól, hogy a jövőben részt vegyenek értékes kutatásokban."
 David Legates a Delaware Egyetem geológia professzora viszont a következőt nyilatkozta:
"Megdöbbentő, hogy bármelyik folyóirat, mely közzétett klímatanulmányt, 97%-os konszenzusra hivatkozik, miközben a szerzők saját elemzése a valódi konszenzusról 1% alatt van."

Mindebből le lehet vonni a következtetést: A tudósok sem tudják, hogy akkor most melegszünk, vagy hülünk. Ők vitatkoznak ezen a témán, mi meg tapasztaljuk az időjárás szélsőségeit.
  

 
 

Occupy Corporatism

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja